Soluții pentru un păr mai suplu și mai ușor de coafat

Uneori părul îți stă bine fără să îi faci mai nimic, dar în cea mai mare parte a timpului, părul are nevoie de îngrijire pentru a se așeza frumos. Din fericire, existe numeroase trucuri simple pentru a-ți optimiza rutina de hair styling. Pe cele mai importante le regăsești mai jos. 

1. Potolește părul neastâmpărat cu o periuță de dinți și puțin fixativ

Fixativul este un produs foarte bun pentru a controla părul neastâmpărat, dar trebuie mereu sa ai grijă la cantitate: prea puțin fixativ nu va face mare diferență, în timp ce prea mult îți va înțepeni părul, ceea ce va reda un aspect inestetic. Pentru a te asigura că folosești cantitatea potrivită de fixativ, folosește o periuță de dinți, pe care să aplici niște fixativ, iar cu ajutorul acesteia vei peria firele de păr care nu se așază. În acest fel, aspectul părului va fi mai ordonat și îngrijit. 

2. Împleștete-ți părul umed seara, pentru bucle naturale a doua zi

Dacă îți place să îți buclezi părul dar nu vrei să apelezi la produse de stilizare pe bază de căldură, care pot fi destul de agresive cu părul, poți aplica următorul truc: seara, după ce ți-ai spălat părul, prinde-l în codițe. Îți poți face fie mai multe codițe, fie una singură, groasă. Părul trebuie sp fie ușor umed înainte de a-l împleti. Dimineața îl vei despleti, aplica puțină cremă sau spumă de stilizare, și în mai puțin de 5 minute, vei avea părul gata coafat.

3. Adaugă volum cu două cozi

Pentru ca părul tău să pară mai voluminos, tot ce trebuie să faci este să îți prinzi partea din spate într-o coadă, după care partea din față într-o coadă separată. Le poți prinde pe amândouă, apoi, cu un elastic transparent și scoate, cu ajutorul unui pieptene subțire, puțin din părul prin în coada superioară, pentru a o umfla puțin. În acest fel, părul tău va părea mai bogat și mai voluminos. 

4. Folosește o perie din păr natural pentru a oferi strălucire părului

Potrivit lui Charles Baker Strahan, hair stylist pentru celebrități, o perie din păr natural, folosită în timp ce te usuci cu uscătorul de păr, va dirija uleiurile naturale secretate de către scalp spre vârfurile firelor de păr. În acest fel, părul va deveni mai mătăsos și mai strălucitor. 

5. Folosește șampon uscat înainte de a te culca

Dacă părul tău ar avea nevoie de o spălare, dar nu mai apuci să te speli pe cap, după o zi lungă, poți apela la următorul truc, pentru ca părul tău să se așeze cum trebuie a doua zi: puțin șampon uscat. Aplică-l înainte de culcare, numai la rădăcină, și bucură-te a doua zi de un păr strălucitor și cu aspect sănătos și curat. 

6. Încearcă extensiile de păr pentru mai mult volum, lungime mai mare și o culoare mai bogată

Dacă ai părul de lungime medie și ai vrea să adaugi puțin la aceasta, sau chiar să intensifici bogăția culorii și să îl faci să pară mai voluminos, extensiile de păr sunt o idee bună. Dacă ai părul închis la culoare, poți încerca niște extensii blonde pentru a obține un efect ombre. Deși extensiile nu pot fi purtate pe termen lung, dacă ai un eveniment la care ți-ai dori un look inedit, atunci de poți folosi de această alternativă. 

7. Începe mereu cu partea din mijloc a părului, când ți-l buclezi

Pentru a obține bucle bogate și rezistente cu ajutorul unui ondulator, este recomandat să începi cu secțiunea din mijloc a capului, în loc de partea din spate. În acest fel, buclele își vor păstra forma pe o perioadă mai lungă de timp. 

8. Ține-ți agrafele la locul lor cu ajutorul fixativului

Dacă ai părul foarte neted și drept, agrafele de păr îți vor aluneca mereu, ceea ce poate deveni frustrant. Pentru a evita acest lucru, tot ce trebuie să faci este să îți întinzi agrafele pe care urmează să le folosești pe un prosop și să pulverizezi peste ele puțin fixativ sau șampon uscat. După care, prinde cu grijă prosopul de colțuri și scutură-l ușor, pentru ca produsul să se distribuie uniform peste agrafe. Apoi îți poți aranja părul cum dorești, fără a mai sta cu grija agrafelor de păr alunecoase. 

9. Folosește folie de aluminiu pentru a-ți ondula părul

Dacă ai probleme în menținerea buclelor coafate, încearcă să îți împarți părul în două secțiuni, după care încrețește fiecare secțiune în jurul unui deget, împachetând bucla creată în folie de aluminiu. Încălzește fiecare bucată de folie cu ajutorul unei plăci de păr, timp de 20-40 de secunde, așteaptă să se răcească și scoate-o ușor de pe păr. După care poți folosi puțin fixativ pentru a aranja buclele și iată cum ai obținut un look minunat în mai puțin de 10 minute!

10. Asigură-ți rezistența coafurii cu puțin aer rece

Atunci când îți coafezi părul, nu doar aerul cald al uscătorului este aliatul tău, ci și aerul rece. Prin alternarea între cald și rece vei obține o rezistență mai bună a coafurii, pe parcursul întregii zile. Ai grijă să folosești un șampon dermatocosmetic de calitate, pentru a asigura, din nou, rezistența coafurii tale și un aspect mai sănătos al părului.

11. Elimină umezeala din păr cu ajutorul unui prosop

După ce ai făcut duș, fie că te-ai spălat pe păr sau nu, presează un prosop pe păr, cu delicatețe, pentru a elimina umezeala din păr. În acest fel, părul tău se va așeza mai bine, fără fire răzlețe. 
Păstrează ultima parte din șuvițele de păr libere, atunci când îți încrețești părul cu un ondulator. Dacă îți buclezi des părul cu ajutorul ondulatorului, este recomandat să lași vârful fiecărei șuvițe neîntors pe bagheta ondulatorului, pentru a obține un look mai natural și mai modern. 

12. Creează iluzia unei cozi mai voluminoase cu ajutorul unui cleștișor tip fluture

Tot ce trebuie să faci pentru un aspect mai voluminos al părului este să ți-l prinzi într-o coadă, la spate, și să prinzi, la baza cozii, în spatele elasticului, un cleștișor tip fluture. Acesta va ridica puțin coada și va reda, astfel, un aspect mai bogat al părului. 

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Allure - The 25 Best Hair Tips That Pro Stylists Have Ever Told Us
https://www.allure.com/story/best-hair-tips

 

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0