Piesele vestimentare care iti subtiaza talia

Dacă ai o talie subțire, vrei să porți haine care ți-o pun în valoare, iar dacă nu ai o talie subțire, vrei să porți piese vestimentare care să creeze impresia că ai. Îți prezentăm în continuare câteva propuneri pentru a avea o talie mai bine definită.

Hainele te pot ajuta să obții vizual o siluetă cât mai aproape de cea pe care ți-o dorești, însă trebuie să știi cum să le alegi și cum să le porți astfel încât să te avantajeze chiar dacă nu ai măsurile ideale. În acest articol discutăm despre cum să lași impresia unei talii mai subțiri, dar și a unei siluete mai armonioase, per total.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Piese vestimentare care fac talia să arate mai subțire

Poate știai că pantalonii și fustele care au talia înaltă îți sunt de ajutor pentru a-ți subția vizual mijlocul, însă mai sunt și alte aspecte pe care să le iei în calcul:

Pantalonii și fustele cu talie înaltă

Orice piesă vestimentară cu talie înaltă, purtată cu o bluză scurtă sau băgată în pantaloni, respectiv fustă, va da impresia de talie subțire. Betelia pantalonilor trebuie să se încheie exact în zona buricului, pentru a atrage atenția în cel mai îngust punct al taliei. Profită de faptul că moda este fluidă și că, oricum, mai important este să îți cumperi în primul rând ce te avantajează, nu ce este în trend. Jeanșii cu talie înaltă, în stilul anilor ’90, de exemplu, sunt excelenți pentru a da impresia de talie mai subțire.

Piese vestimentare cu dungi verticale

De data aceasta nu ne referim la pantaloni, ci la piese vestimentare pe care le porți în partea de sus a corpului. O bluză, o cămașă sau un tricou cu dungi verticale va micșora din punct de vedere optic zona pe care o îmbracă. Profită de acest aspect și poartă o asemenea bluză cu o pereche de pantaloni sau bleumarin negri, simpli, care la rândul lor dau impresia de siluetă mai înaltă și mai subțire în ansamblu.

Pantalonii evazați de sus

Pantalonii care sunt evazați începând de sus și au o lungime care se oprește mai sus de glezne poartă denumirea de culottes. Având o formă de clopot, acest tip de pantalon creează volum în partea de jos a corpului, dar subțiază vizual talia.

Piesele vestimentare cu peplum

Fie că este vorba despre o bluză, o rochie sau un sacou cu peplum, talia ta are de câștigat de pe urma acestui mic artificiu.

Rochii cu panouri contrastante

Este vorba despre rochiile într-o culoare, care pe lateral au inserții într-o altă culoare, contrastantă, și creează iluzia de siluetă tip clepsidră. Panourile laterale au rolul de a sculpta vizual silueta și, deci, vor da impresia și de talie mai subțire. Acest artificiu este folosit adesea și la costumele de baie.

Rochia tip capot

Rochia tip capot, din materiale fluide precum mătasea sau satinul, se numără de asemenea printre acele piese vestimentare care  micșorează considerabil zona taliei. Această rochie are un cordon exact în talie, care definește bine zona respectivă.

Paltonul cu cordon în talie

Un palton cu o croiala impecabilă, pe care îl prinzi în talie cu un cordon ori cu o curea, îți sculptează silueta, făcându-ți talia să pară mai subțire.

Cureaua de orice fel

Cureaua în talie, fie ea prinsă la o pereche de jeanși, fie prinsă peste o bluză lungă sau peste o rochie, are rolul de a structura silueta, astfel încât să creeze efectul de clepsidră. Nu desconsidera niciodată un accesoriu atât de simplu precum cureaua întrucât, de multe ori, poate face diferența. Dacă talia ta este foarte groasă, pune cureaua cam 1 cm mai sus, unde zona este mai subțire și poartă un sutien care să îți ridice sânii, creând astfel efectul de clepsidră.

O jachetă deschisă

Pentru a da impresia de talie mai subțire, poartă o jachetă lungă până la șolduri, descheiată. Aceasta va camufla zonele problematice și va subția vizual zona taliei.

O salopetă

Și o salopetă poate fi utilă pentru a-ți subția talia. Aceasta fie poate fi purtată cu o curea, fie are una încorporată, fie îți poți înnoda la mijloc o eșarfă potrivită care să definească zona taliei și să o facă să arate mai subțire.

Pune accentul pe decolteu

Când vrei să dai impresia de talie mai subțire, pune accentul pe decolteul bluzei, tricoului sau rochiei pe care o porți. Cu cât decolteul este mai lung și mai larg, cu atât talia va părea mai îngustă. Nu spunem să porți un decolteu cu care nu te simți confortabil sau care este nepotrivit în anumite situații, dar e bine de știut că este un truc care poate fi util uneori. 

Este important ca, dacă folosești acest truc cu decolteul, să lași pielea de pe piept liberă, deci să nu îți pui eșarfe sau mărgele mari care să îl acopere, pentru că nu mai obții efectul scontat. Pune-ți, cel mult, un lănțișor sau o pereche de mărgele mici și scurte, la baza gâtului.

Cum să arăți mai subțire, per total?

Pentru a părea că ești mai înaltă și mai slabă, în general, există o serie de metode cu efect garantat pe care să le pui în practică.

Poartă pantofi mai înalți

Stii deja că tocurile sunt metoda clasică prin care poți arăta mai înaltă, însă poate nu te împaci prea bine cu ele. Tocurile subțiri nu se pretează în orice situație și, în funcție de jobul pe care îl ai, poate că nu poți să porți nici măcar tocuri mai groase. În acest caz, îndreaptă-te spre încălțările cu platformă, care nu doar că te înalță câțiva centrimetri, dar sunt și comode. Atenție, nu spunem să porți platforme foarte înalte, deoarece acestea pot arăta neaspectuos și pot fi și periculoase, însă se găsesc multe tipuri de încălțări cu platforme care arată și bine și pe care le poți purta în siguranță.

Poartă pantofi asortați cu pantalonii

Tot pentru un efect de alungire a siluetei, ai grijă ca încălțămintea să fie în aceeași culoare sau, în orice caz, într-o culoare care să creeze un contrast cât mai mic cu pantalonii ori cu fusta. Dacă ai ceva închis la culoare în partea de jos a corpului, ia-ți și pantofi închiși la culoare. De asemenea, alege pantofi ușor ascuțiți sau ovali, deoarece și forma pantofului contribuie la aspectul general al siluetei – pantofii cu botul pătrat te vor face să pari mai scundă.

Evită pantalonii trei sferturi

Pantalonii trei sferturi, care se opresc sub genunchi sau la jumătatea gambei, îți „taie” vizual silueta, deci vei părea mai scundă și picioarele vor părea mai scurte. Dacă obișnuiești să porți acest tip de pantalon vara, din cauza căldurii, recomandarea noastră este fie să alegi pantaloni care se opresc la câțiva cm deasupra genunchiului, fie să optezi pentru unii lungi până la glezne, tip creion sau unii mai largi și subțiri, pe care să îi porți cu platforme.

Folosește un corset modelator

Dacă folosești un corset sau un body modelator, acesta va ține la un loc zonele de grăsime și va face ca partea de trunchi să pară mai bine definită și mai netedă. Se pot purta, de asemenea, pantaloni modelatori, care să definească frumos atât zona taliei, cât și pe a feselor și coapselor.

Poartă haine pe măsura ta

Este o impresie greșită că, mai ales dacă ai câteva kilograme în plus, și porți haine cu un număr mai mic, acestea te vor face să arăți mai subțire. Dimpotrivă, efectul este de fapt contrar. Caută haine pe măsura ta, dar care să fie croite în așa fel încât să te avantajeze, nu să te facă să arăți mai mare decât ești.

Poartă o singură culoare de sus până jos

Chiar dacă ai câteva kilograme în plus sau mai multe, dacă te îmbraci și în partea de sus și în cea de jos cu piese vestimentare de aceeași culoare, silueta ta se va alungi și subția vizual. Sau, dacă nu ai exact aceeași culoare, diferența dintre cele două e bine să fie minimă. Negrul este clasic pentru a te face să arăți mai înaltă și mai slabă, bleumarinul este, de asemenea, o alegere potrivită, dar și dacă îmbraci un tricou bleumarin și blugi albaștri decolorați, de exemplu, obții un efect bun.

Folosește strategic culorile

O regulă simplă este să porți culori strălucitoare pe acele părți ale siluetei de care ești mulțumită și culori închise pe zonele cu probleme. Acest lucru îți permite să evidențiezi ce ai mai bun în timp ce camuflezi zonele de care nu ești prea mândră. Dacă, de exempul, ești mai voluminoasă în zona taliei, dar ești mândră de felul în care arată picioarele tale, pune-ți o bluză într-o culoare mai închisă (bleumarin, verde închis, maro, grena) și o pereche de pantaloni deschiși la culoare (alb, crem, galben, roz pastelat etc.).
 

Cum ești cu stima de sine?

 

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
AARP - 9 Ways to Fake a Waist
https://www.aarp.org/entertainment/style-trends/info-2018/waist-slimming-tricks.html
Stylecraze - How To Dress To Look Slimmer 
https://www.stylecraze.com/articles/how-to-dress-to-look-slim/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0