Parfumul: cand, cum si unde trebuie aplicat

Parfumul este unul dintre produsele favorite atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Pentru ca parfumul sa devina ca o a doua piele si sa persiste ore in sir, trebuie sa folosesti anumite trucuri.

Pentru ca aroma pafumului sa te invaluie toata ziua, acesta trebuie aplicat in zonele puternic vascularizate, adica pe interiorul incheieturilor mainilor, in spatele urechilor, pe decolteu, in spatele genunchilor si pe interiorul coatelor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aplica parfumul si lasa-l sa se ucuce in mod natural, nu iti freca incheieturile sau alte zone pe care ai aplicat parfum pentru ca vei distruge aroma acestuia.

Intotdeauna aplica parfumul inainte de a te imbraca si inainte de a-ti pune bijuteriile. Unele parfumuri pateaza hainele, precum si anumite metale ori perlele.

Trucuri care prelungesc persistenta parfumurilor

Exista o serie de trucuri care prelungesc persistenta parfumului aplicat pe piele:

Parfumeaza pielea dupa hidratare – mirosul parfumului va persista mai mult daca acesta este aplicat pe pielea hidratata, nu pe pielea uscata. Poti aplica fie o crema hidratanta fara miros, fie o crema hidratanta din aceeasi gama cu parfumul.

Aplica parfum pe un strat de vaselina cosmetica – vaselina cosmetica “sigileaza porii”, ceea ce inseamna ca parfumul nu va patrunde in piele, ci va ramane “lipit” de vaselina cosmetica, emanand mirosul intreaga zi.

Foloseste aceeasi gama de produse – daca bugetul iti permite, investeste intr-un set care sa contina gel de dus, lotiune de corp si parfum cu aceeasi aroma. Astfel, mirosul va persista incontinuu datorita suprapunerii aceeasi arome.

Aplica parfum pe par – parfumarea parului este extrem de eficienta, asta pentru ca uleiurile naturale din par păstraza mirosul, dar si pentru ca parul este mereu in miscare, emanand parfumul. Daca ai parul uscat, pulverizeaza parfum pe peria de par, apoi trece-o prin podoaba capilara.

Alege parfumuri care persista – exista anumite parfumuri a caror aroma este mai persistenta. Spre exemplu, intodeauna va persista mai bine un parfum cu note de ambra, cu note lemnoase ori de mosc, in comparatie cu un parfum fresh, cu note citrice.

Reaplica pe parcursul zilei – daca simti ca e necesar, poti reaplica parfumul pe parcursul zilei, insa fara a exagera. Spre exemplu, nu te poti reparfuma la jumatatea zilei, in timp ce esti la birou, insa daca iesi in oras dupa ce se incheie programul, poti aplica inca un strat de parfum cand pleci de la birou.

Cum indepartezi mirosul de parfum

Daca parfumul aplicat este prea intens ori, pur si simplu, nu iti place si iti doresti sa il indeparteazi, exista cateva tehnici care te ajuta.

Foloseste pasta de bicarbonat de sodiu – amesteca o parte de bicarbonat de sodiu si una de apa pentru a obtine o pasta. Foloseste pasta respectiva pentru a-ti masa pielea in locurile in care ai aplicat parfum. Aceasta pasta va indeparta cu succes mirosul de parfum. 

Foloseste ulei de masline si otet – amesteca parti egale de otet alb si ulei de masline, apoi foloseste un servetel imbibat in acest amestec pentru a-ti masa zonele in care ai aplicat parfum. Mirosul va fi complet indepartat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Foloseste vodca – si vodca va indeparta orice miros, indiferent de cat de puternic este acesta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0