Injecțiile cu acid hialuronic, secretul din spatele unui chip frumos

Când te simți bine, satisfacția ți se citește pe chip. Iar când ești mulțumită de felul în care arăți, încrederea în forțele proprii capătă alte valențe. Acesta este motivul pentru care este foarte important să ai grijă de pielea chipului tău și să iei decizii care privesc frumusețea ta. Însă, oricât de preocupate suntem și de cât timp investim în mascarea defectelor, nu reușim mereu să obținem acel aspect natural al feței. 

Pielea și procesul de îmbătrânire

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea ta se subțiază și devine mai puțin elastică și mai fragilă. S-ar putea să observi și că te învinețești mai ușor. Scăderea producției de uleiuri naturale poate face ca pielea să fie mai uscată. Ridurile și petele pigmentare sunt mai frecvente, iar stratul exterior al pielii (epiderma) se subțiază, chiar dacă numărul straturilor celulare rămâne neschimbat. Scade și numărul melanocitelor (celulele care conțin pigment). Pielea îmbătrânită arată mai subțire, mai palidă și translucidă. Pete mari pigmentate pot apărea în zonele expuse la soare (față, gât, decolteu). 

Modificările care apar la nivelul țesutului conjunctiv afectează rezistența și elasticitatea pielii, iar vasele de sânge ale dermei devin mai fragile. Acest lucru favorizează, printre altele, apariția vânătăilor.

Glandele sebacee produc mai puțin sebum pe măsură ce îmbătrânești. Acest lucru poate face mai dificilă menținerea pielii umede. Rezultatul? Te confrunți cu uscăciune și cu mâncărime. 

Aspectul pielii este influențat și de radiațiile ultraviolete - UVA și UVB, stilul de viață, dietă, ereditatea și adoptarea unor obiceiuri nocive. De exemplu, fumatul poate produce radicali liberi, care deteriorează celulele și țesuturile, oxidându-le. Dar ridurile și pliurile cutanate se accentuează și din cauza poluării, stresului și chiar a poziției pe care o adopți în timpul somnului. 

Ce sunt fillerele faciale pe bază de acid hialuronic?

Polizaharid care se găsește în țesutul conjunctiv al organismului, acidul hialuronic are ca sarcină principală menținerea hidratării tegumentului prin legarea moleculelor de apă. O mare parte din cantitatea de acid hialuronic din organism se regăsește în articulații, ochi și piele. La fel ca și colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim. 

De altfel, tot odată cu trecerea timpului, grăsimea, mușchii, oasele și pielea de pe față încep să se subțieze. Această pierdere de volum afectează construcția feței, apar linii fine, riduri, pliuri cutanate, iar buzele se subțiază. 

Fillerele faciale pe bază de acid hialuronic pot asigura hidratarea cutanată în profunzime. Acestea sunt produse care se injectează subcutanat pentru a reduce, în primul rând,  semnele îmbătrânirii și a îmbunătăți calitatea generală a pielii. 

În al doilea rând, cu ajutorul acestor fillere faciale cu acid hialuronic se poate reface volumul pierdut în timp, îmbunătățind astfel aspectul facial. 

Acestea sunt cunoscute pentru capacitatea de a se integra în țesutul facial, în vederea obținerii unui aspect natural care durează, iar produsele cu acid hialuronic sunt alese de milioane de consumatori la nivel mondial.

Din gama de produse pe baza de acid hialuronic fac parte mai multe tipuri de fillere faciale, fiecare dintre acestea având ca sarcină reîmprospătarea trăsăturilor în anumite moduri: 

  •  Ridicarea și conturarea pomeților;  
  •  Definirea liniei mandibulare;
  •  Conturarea bărbiei;
  •  Ridicarea sprâncenelor și umplerea depresiunii din zona tâmplelor;
  •  Revitalizarea regiunii din zona ochilor;
  •  Adăugarea de volum și definirea formei buzelor;
  •  Estomparea ridurilor care apar atunci când râzi; 
  •  Îmbunătățirea calității pielii la nivelul feței, mâinilor, gâtului și a decolteului.

Efectele tratamentului se pot menține până la 24 de luni (în funcție de tipul de produs ales), iar rezultatele sunt vizibile imediat după administrarea tratamentului. Ar mai trebui să știi că în timpul administrării tratamentului nu vei simți niciun disconfort, întrucât fillerele dermice  conțin de regula, lidocaină, un anestezic local. Fiecare injecție este scurtă, durează câteva secunde, iar cantitatea de filler  folosită va depinde de obiectivul principal al tratamentului.

Depășește-ți temerile și renunță la preconcepții

În jurul procedurile injectabile cu acid hialuronic, dar și a intervențiilor de înfrumusețare circulă numeroase mituri sau idei preconcepute. Însă, cred trebuie să profiți de beneficiile pe care era digitală ni le oferă și să cauți chiar pe platformele sociale informații, păreri și referințe despre aceste proceduri. Găsești aceste informații pe youtube si internet. În felul acesta, vei afla ce te interesează, ținând cont de calitatea, dar și de realitatea lor. 

De ce să apelezi la injectările cu fillerele ?

Cu ajutorul injectările cu fillerele, vei reuși să-ți atingi obiectivul estetic, dar și să întărești sentimentul de încredere în sine pe care-l trăiești atunci când simți că arăți bine. Scopul intervențiilor estetice este acela de a îmbunătăți anumite aspecte ale felului în care arăți, sa accentueze trăsăturile frumoase pe care le ai și, de ce nu? Să te ajute să îmbătrânești într-un mod cât mai elegant.

Ce trebuie să faci înainte de a lua în considerare să apelezi la astfel de proceduri?

Este esențial să te informezi, mai ales atunci când este vorba despre frumusețea chipului tău. De aceea, este important să porți o discuție cu un expert (medic dermatolog sau chirurg plastician) cu privire la fillerele faciale, ca să afli dacă acest tratament este indicat sau nu pentru tine. 

De altfel, în urma discuției pe care o porți cu expertul, este important să înțelegi dacă tratamentul sau procedura folosite te vor ajuta să-ți atingi obiectivul, care sunt produsele utilizate, cât timp vor dura efectele tratamentului, cum îți poți menține rezultatele, care sunt recomandările după tratament. Important este să știi de cât timp este pe piață produsul respectiv și care sunt dovezile clinice ale acestuia.

Tot medicul trebuie să te lămurească care sunt cele mai potrivite proceduri pentru tine, în funcție de vârsta pe care o ai, ce riscuri există în alegerea unor produse nesigure, care este medicul cel mai potrivit în realizarea unei anumite proceduri estetice. În timpul consultației, medicul estetician va evalua aspectul tău facial cu scopul de a realiza un plan de tratament personalizat. 

Și expertul, la rândul său, ar trebui să cunoască exact care este motivul pentru această consultație medicală, ce anume vrei tu să obții în urma tratamentului, care sunt zonele faciale de care ești nemulțumită, dar și care sunt antencedentele medicale și dacă în prezent ești sub tratament medicamentos. 

Prin urmare, nu este greșit să punem accent pe aspectul exterior și chiar să vrem să atingem perfecțiunea, mai ales că trăim în era digitală, când tehnologia ne influențează viața de zi cu zi. Injectările cu acid hialuronic pot aduce rezultate armonioase și naturale care durează. Fii pregătită să faci o schimbare!

Disclaimer:

Profesioniştii în domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice incident referitor la un dispozitiv medical prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro precum şi către Allergan S.R.L. folosind următoarele date de contact: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], Tel: (+4) 021 301 53 02, (+4) 072 261 62 97.

 

 

Sursă foto: Shutterstock


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0