Cum să corectezi greșelile frecvente de machiaj

Unul dintre avantajele machiajului este că oricând îl poți îndepărta. Chiar și imediat după ce l-ai terminat, evident dacă tu consideri că ai greșit. Dar ce te faci când nu ai timp să-l refaci integral?

Ai o singură opțiune: să jonglezi cu artificii, însă aici este un teren minat ce presupune experiență în arta machiajului. Și aici intervin cu trucuri pentru a depăși cu usurință o astfel de situație.

Exces de fond de ten

Dintr-un motiv sau altul, ai aplicat tot fondul de ten de pe mână pe față, fără să te gândești că ai dozat prea mult.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Soluția
Excesul poate fi îndepărtat cu ajutorul unui șervețel uscat și tapotat pe față, insistând pe zonele “afectate”. Sau, cu ajutorul unui burețel curat și uscat, tapotați fața. Funcționează doar dacă nu ați fixat cu pudra fondul de ten.

Gene încărcate

Pot fi o consecință a faptului că aveți o mascara uscată și încarcă prea mult sau ați insistat prin straturi repetate și genele s-au lipit. Deși este unul din trendurile sezonului, dar nu despre asta vorbim, sunt totuși persoane cărora nu le place acest efect.

Soluția
Cu o perie de gene stropită cu apă se descurcă firele de gene. Valabil pentru texturile clasice de mascara.

Pete de mascara de pe față

Dacă ați strănutat în timp ce aplicați mascara sau ați facut o mișcare mai stângace și s-a pătat zona ochilor cu mascara, este o provocare să ștergi aceste urme.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Soluția
O intervenție eficientă este să ștergeți pata respectivă cu un bețișor cu vată îmbibat în fond de ten. Eficiența este sporită dacă această intervenție se realizează după ce s-a uscat pata de mascara.

Blush asimetric

Dacă unul dintre pomeți “a ieșit” mai definit și nu vreți să-l accentuați și pe celălalt, atunci aveți o singură variantă de corecție.

Soluția
Cu pensula de fond de ten, cu care ați uniformizat tenul, ștergeți foarte fin pomeții până echilibrați intensitatea blush-ului. Nu uitați să fixați cu pudră după această intervenție.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0