Frumusețe în mai puțin timp

De la o vreme, constatăm că ritualul de înfrumusețare ne ocupă din ce în ce mai mult timp. Că ne pierdem printre creme și seruri, că nu le mai știm ordinea sau sensul și că petrecem din ce în ce mai mult timp în fața oglinzii.

oana-cuzino-cum-contribuie-alimentatia-la-frumusete-600x399

Nu știm dacă asta vine odată cu vârsta sau cu avansarea tehnologiilor cosmetice, însă putem eficientiza procesul şi putem câştiga mai mult timp. Iată cum!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

La duș, gata în câteva minute

Profită de dușul de dimineață pentru a te înviora și pentru a îndeplini un scurt ritual de înfrumusețare. Alocă 2 minute pentru a-ți pune în ordine toate produsele pe care urmează să le folosești. Intră în duș, umezește pielea, apoi, cu ajutorul unui burete „săpunește” tot corpul, insistând și masând zonele unde se adună cele mai multe celule moarte.

Aplică șampon pentru a-ți spăla părul. În timp ce faci asta, masează-ți ușor pielea capului. Clătește și aplică o mască de păr, pe care să o lași să acționeze cât timp te speli pe corp. Pentru și mai multă eficiență, poți folosi un gel de duș puternic hidratant, care să înlocuiască crema de corp. Curăță-ți tenul cu un produs hidratant, eventual cu proprietăți exfoliante.

După ce ai lăsat masca să acționeze suficient, piaptănă părul, pentru a-l descurca și pentru a elimina firele care pot să cadă. Clătește bine părul.

În timp ce tu dormeai...

Da, chiar și în timpul nopții poți avea grijă de tine. Pe lângă somnul de frumusețe, aplică-ți o mască de păr, pe care să o lași să acționeze în timpul nopții și pe care să o îndepărtezi a doua zi de dimineață.

Produsele multifuncționale

Dacă ești în lipsă de timp, alege produse care au mai multe proprietăți: șampon cu balsam, gel de duș cremă, cremă hidratantă cu factor de protecție.

Investeşte într-un uscător de păr de calitate

Acele modele de uscătoare care sunt extrem de scumpe îşi merită banii, deoarece există aparate care au tehnologie cu ioni şi motoare puternice, care îţi usucă părul mult mai rapid şi îl fac mult mai moale (iar acest lucru înseamnă, totodată, că provoacă mai puţine "daune" podoabei capilare). Alege un foehn de calitate, care să îţi usuce părul mult mai repede, oricât de lung sau de des ar fi acesta. Iar dacă uscătorul electric este de excepţie, s-ar putea să nici nu mai fie nevoie să foloseşti placa de păr.

Renunţă la pensulele pentru makeup

Ai, probabil, în baie un milion de pensule pentru toate nevoile tenului tău, pentru conturare, pentru fondul de ten, pentru aplicarea pudrei, etc. Acum pune-le deoparte ori de câte ori eşti pe fugă şi nu ai timp. Dimineaţa, când te grăbeşti, aplică toate produsele cu degetele, fondul de ten, concealerul, fardul de pleoape cremos. Aşa machiajul tău va fi gata mult mai repede şi nu vei mai pierde timpul folosind sau căutând toate acele pensule individuale şi bureţei.

Amestecă doar câteva picături din fondul tău de ten în crema hidratantă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În loc să petreci timp preţios aplicând pe întreaga faţă crema ta hidratantă preferată şi apoi fondul de ten, specialiştii te sfătuiesc să amesteci câteva picături din fondul de ten favorit cu loţiunea de faţă pe care o foloseşti zilnic (pentru hidratare), iar în acest fel, vei obţine o acoperire completă şi îţi vei hidrata şi faţa într-un singur pas, economisind minute bune.

Aplică antiperspirantul înainte de culcare

Când minutele şi secundele preţioase se scurg, iată un truc care te ajută să economiseşti timp: foloseşte antiperspirantul înainte de a merge la culcare. Ingredientele active din produsul antiperspirant funcţionează prin crearea unui "dop" în d partea superioară a glandelor sudoripare, pentru a limita cantitatea de umezeală care iese la suprafaţa pielii, explică experţii. Şi pentru că temperatura corpului tău este mai scăzută noaptea, aplicarea antiperspirantului înainte de a merge la culcare îi oferă mai mult timp pentru a intra în piele şi pentru a forma acele "dopuri" care te ajută să nu transpiri. În plus, antiperspirantul va funcţiona chiar şi după duşul de dimineaţă.

Dă-i o mână de ajutor şamponului uscat

Dacă vrei să obţii cele mai multe beneficii de pe urma şamponului tău uscat, foloseşte-l încă din secunda în care te dai jos din pat dimineaţa. Între timp, prepară-ţi micul dejun şi bea-ţi cafeaua, iar apoi periază-ţi părul  cu produsul încă aplicat. În acest fel, şamponul uscat are mai multe şanse să absoarbă cât mai mult sebum din părul tău şi vei vedea că funcţionează mai bine şi mult mai rapid decât dacă ţi-ai fi periat părul imediat după aplicare.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0