De ce ne demachiem dimineața?

Ritualul de demachiere de dimineață este extrem de important, cu toate ca multe femei îl neglijează - iată de ce ne sfătuiesc specialiștii în materie de beauty să ne demachiem de două ori pe zi.

De ce ne demachiem dimineața?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Știm deja cât de important este, pentru sănătatea și frumusețea tenului nostru, să ne demachiem în fiecare seară. Cu toate acestea însă, specialiștii în domeniu ne sfătuiesc să nu uităm nici de ritualul de demachiere de dimineață. De ce?

Pentru că, spun ei, în timpul nopții crește cantitatea de grăsime secretată de piele, pe care ne dorim să o îndepărtăm în fiecare dimineață, înainte de a ne aplica machiajul zilnic. Redăm astfel luminozitatea tenului și ajutăm în procesul de rejuvenare.

Daca omitem să ne demachiem tenul dimineața, porii pot fi blocați de sebumul secretat peste noapte și astfel apar coșurile sau punctele negre.

Mai mult decât atât, dacă pielea nu este perfect curată, tratamentele ulterioare nu vor avea nici un rezultat și nici machiajul nu poate fi aplicat corect. Porii se vor închide și cremele vor fi absorbite mai greu.

Tragem deci concluzia că ritualul de demachiere a tenului dimineața trebuie să fie considerat la fel de important precum cel de seara.

Cum mă demachiez dimineața?

În principiu, și dimineața vei urma aceeași rutină de curățare ca și seara. Curăță tenul cu un demachiant potrivit tipului tău de piele, apoi aplică un tonic pentru a reechilibra pH-ul feței. Opțional, poți aplica contur de ochi și serum sau cremă de zi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dacă seara obișnuiești să folosești un demachiant cremos pentru îndepărtarea machiajului, dimineața poți alege unul sub formă lichidă, poate chiar o loțiune micelara. Astfel, tenul va fi curățat de impurități și uleiuri naturale secretate de piele pe timpul nopții, însă totodată va fi pregătit pentru aplicarea cremei hidratante sau a bazei de machiaj. Daca se folosește un demachiant sub formă de cremă, tenul nu va mai absorbi la fel de bine crema de față, fiind deja hidratat in timpul demachierii.

În cazul tenului gras, acneic, se poate folosi și un gel de curățare pentru demachierea tenului dis de dimineață. Acesta nu numai ca va îndepărta sebumul acumulat pe timpul nopții la suprafața tenului, însă va și suprima secreția acestuia în exces, pe timpul zilei.

În concluzie, fie că aplicăm sau nu machiaj pe față dimineața, specialiștii în materie de beauty sunt de părere că demachierea este indispensabilă. Drept urmare, în fiecare dimineață, după ce te speli pe dinți, trebuie neapărat să îți faci timp și pentru demachiere – este vorba despre 2 minute care pot face diferența dintre un ten frumos și luminos și unul acneic.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0