Cum te pot ajuta uleiurile faciale să ai un ten tânăr, fără riduri
Cum te pot ajuta uleiurile faciale să ai un ten tânăr, fără riduri
Cum te pot ajuta uleiurile faciale să ai un ten tânăr, fără riduri
Dacă nu ai introdus, încă, uleiurile faciale în rutina ta de îngrijire a pielii, a sosit momentul să faci această schimbare. Uleiurile faciale sunt deosebit de populare la ora actuală datorită abilității naturale a acestora de a hidrata și hrăni pielea, indiferent de tipul de ten.
În ciuda faptului că uleiurile au reputația de ingrediente comedogenice, diferența stă în tipul de ulei și cum este aplicat. Așadar, înainte de a cumpăra un ulei facial, este bine să știi cum se impart uleiurile faciale în funcție de tipul de piele, precum și care sunt cele mai bune uleiuri faciale de pe piață. Așadar, uleiurile de cocos, argan, măceșe, jojoba și camellia oleifera sunt cele mai bune opțiuni, deoarece sunt bogate în polifenoli, acizi grași și antioxidanți, care reduc inflamația, hrănesc, hidratează și netezesc tenul.
Uleiul de cocos
Specificații: uleiul de cocos este obținut din nucile de cocos și este un ulei care poate fi consumat, adăugat în numeroase rețete sărate și dulci. Uleiul de cocos se obține prin presarea la rece a miezului nucii de cocos și este foarte popular datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice.
Beneficii: Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, care este un emolient și hidratant natural. De asemenea, uleiul de cocos are un conținut impresionant de acizi grași Omega-3, care susțin sănătatea barierii naturale a pielii și mențin hidratarea în straturile cutanate superficiale. În plus, uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice, protejând pielea de infecții.
Cum se folosește: Uleiul de cocos devine solid la temperaturi scăzute și lichid la temperatura camerei. Așadar, pe timpul iernii, ai grijă să folosești o cantitate mică de ulei solid, pentru că, odată ce se topește în palmă, vei vedea că adevărata cantitate este mai mare. Uleiul de cocos este foarte ocluziv și dens, așadar nu ai nevoie de o cantitate mare de produs pentru față, pentru a nu încărca tenul. Uleiul de cocos este recomandat tenului normal, uscat și/sau sensibil.
Uleiul de argan
Specificații: Uleiul de argan este extras din nucile arborelui de argan specific Marocului. Un ulei prețios, dificil de obținut și costisitor, este un adevărat elixir al tinereții pielii și părului.
Beneficii: Uleiul de argan conține cantități semnificative de vitamina E, alături de antioxidanți și acizi grași esențiali. Spre deosebire de uleiul de cocos, are o consistență mai ușoară și poate fi aplicat și pe tenul gras sau iritat. Uleiul de argan este un remediu eficient și împotriva rozaceei și a eczemelor. Grație conținutului de antioxidanți, uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea pielii, prin protecția acesteia de acțiunea radicalilor liberi.
Cum se folosește: După cum spuneam, acest ulei se pretează oricărui tip de ten. În cazul tenului gras și/sau acneic, uleiul de argan poate controla producția de sebum și calma iritațiile. De asemenea, acest ulei hrănitor poate fi folosit cu succes ca bază de machiaj.
Uleiul de măceșe
Specificații: Uleiul de măceșe se remarcă prin proprietățile sale hrănitoare, antibacteriene, antifungice și antiseptice. Este obținut prin presare la rece, dintr-un soi de măceșe care cresc în special, în Chile, și este considerat unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol anti-îmbătrânire.
Beneficii: Uleiul de măceșe este bogat în acizi grași Omega-3 și vitaminele E, C și D, precum și în beta caroten. Acesta livrează multiple beneficii pielii, cum ar fi hidratare în profunzime, protecție antibacteriană și antifungică, protecție împotriva radicalilor liberi și împotriva semnelor de îmbătrânire. Vitaminele și antioxidanții din uleiul de măceșe rejuvenează pielea, îi redau elasticitatea și corectează petele hiperpigmentare, precum și semnele postacneice.
Cum se folosește: Pentru că face parte din clasa uleiurilor uscate, uleiul de măceșe se absoarbe cu ușurință în piele și poate fi aplicat pe orice tip de ten, fără probleme. De asemenea, poate fi utilizat împreună cu alte uleiuri sau loțiuni onctuoase, pentru o hidratare în profunzime sau ca tratament anti-îmbătrânire.
Uleiul de jojoba
Specificații: Uleiul de jojoba este extras din plante indigene specifice Americii de Nord, și este folosit în tratamentul unei palete largi de afecțiuni ale pielii, de la psoriazis până la arsurile solare. Puțini știu, însă, că uleiul de jojoba de fapt nu este un ulei în adevăratul sens al cuvântului, ci o ceară lichidă. Acest aspect este important pentru cp, dintre toate tipurile de uleiuri faciale prezente pe piață, uleiul de jojoba se aseamănă cel mai mult cu sebumul produs, în mod natural, de pielea umană.
Beneficii: Deoarece uleiul de jojoba este atât de apropiat, din punct de vedere structural, de secrețiile cutanate ale pielii noastre, poate replica sau dizolva sebumul, în funcție de supra sau hiperproducția de sebum al fiecărui ten. Așadar, uleiul de jojoba poate ajuta în controlul secreției de sebum, echilibrând bariera naturală a pielii și susținând sănătatea tenului. Uleiul de jojoba conține minerale și nutrienți deosebit de benefici și acționează și ca un emolient, oferind hidratare îndelungată pielii.
Cum se folosește: Numai câteva picături de ulei de jojoba sunt suficiente, dimineața și/sau seara, pentru o hidratare eficientă, precum și pentru un aspect sănătos și radiant al tenului. Uleiul de jojoba se poate folosi pe întreg corpul, pe păr și pe unghii.
Uleiul de camellia oleifera
Specificații: uleiul de camellia oleifera se obține prin presare la rece a semințelor florilor de camelie. Acest tip de ulei este folosit încă din Antichitate în ritualurile de înfrumusețare ale femeilor japoneze și era considerat un secret unic al gheișelor.
Beneficii: Uleiul de camellia oleifera conține o cantitate considerabilă de antioxidanți și acizi grași Omega-3, Omega-6 și Omega-9, deci întreaga paleta de acizi grași esențiali. În plus, acest ulei este unic prin concentrația crescută de acid oleic (aproximativ 80%), precum și vitaminele A, B, D și E. Fiind un ulei ușor, poate fi folosit cu succes pe orice tip de ten.
Cum se folosește: Aplică 4-5 picături de ulei de camellia oleifera, dimineața și/sau seara, pe tenul proaspăt spălat și ușor umezit (uleiurile intră mai bine în pielea ușor umedă, apa acționând ca un conductor bun). Pentru eficiență sporită, poți amesteca picăturile de ulei cu crema hidratantă.
Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Agero A. L., & Verallo-Rowell V. M. (2004, September). A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis [Abstract]. Dermatitis, 15(3), 109-116
ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15724344
Te-ar mai putea interesa și...