Extensii de gene: ce poti face ca sa reziste mai mult timp?

Dacă ai apelat la extensiile de gene, știi cu siguranță că sunt o „investiție” de care trebuie să ai grijă, pentru a rezista mai multă vreme. Așa că este important să ții cont de câteva reguli importante, care îți protejează genele și sporesc rezistența extensiilor, mai ales dacă ai gene fir cu fir.

Extensiile de gene reprezintă o modalitate de a obține gene frumoase și bogate fără inconvenientele genelor false sau ale rimelului. Totuși, este nevoie de multă atenție și de alegerea unui salon de înfrumusețare de încredere, deoarece au existat cazuri de iritație, infecție și gene naturale deteriorate din cauza igienei deficitare și a tehnicii slabe de aplicare.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Ce sunt extensiile de gene?

Extensiile de gene sunt fibre semi-permanente atașate genelor naturale pentru a le face să pară mai lungi, mai pline și mai întunecate. Extensiile individuale de gene sunt aplicate pe fiecare dintre genele naturale (o extensie pentru fiecare geană naturală), cu ajutorul unui adeziv semipermanent.

Materialul folosit variază de la un salon la altul, dar extensiile de gene pot fi realizate din fibre sintetice sau naturale, cum ar fi părul de nurcă. Majoritatea saloanelor oferă o varietate de lungimi de extensie și de nuanțe, astfel încât există multiple posibilități de personalizare. După procedură ar trebui să ți se explice cum să ai grijă de gene pentru ca acestea să reziste și să nu-ți creeze probleme de sănătate. Atenție, dacă ai diverse alergii, s-ar putea să nu tolerezi extensiile de gene.

Cum te pregătești?

  • Când te duci la salon pentru extensii de gene, mergi cu fața curată și nu te machia deloc. Cel mai probabil, tehniciana îți va curăța oricum fața înainte, dar e bine să-i ușurezi munca.
  • Îmbracă-te confortabil, pentru că vei sta întinsă destul de mult. Din același motiv, e indicat să mergi la baie înainte.
  • Poți aduce o poză ca inspirație pentru ce extensii de gene vrei, însă ascultă ce are de spus și tehniciana, pentru ca rezultatul final să fie potrivit pentru tine.

Sfaturi pentru persoanele cu extensii de gene

Iată câteva recomandări pentru curățarea și păstrarea în stare bună a extensiilor de gene: 

Evită aburul și înotul în primele 24 de ore de la aplicarea extensiilor de gene fir cu fir

În interval de 24 de ore după ce ți s-au aplicat extensiile de gene fir cu fir, este bine să eviți dușul, aburul (adică să stai la saună) și înotul în piscină. Practic, trebuie să eviți acele activități care ar însemna ca genele tale să se ude înainte ca adezivul special folosit să aibă timp să se usuce complet.

Unii tehnicieni sunt de părere că ar trebui să aștepți 48 de ore, însă poți face duș cu grijă, dacă nu stai cu fața direct sub jetul de apă, ci cu spatele, astfel încât genele să nu se ude. Indicat ar fi să faci un duș chiar înainte de a merge la salon, iar pe următorul peste 24 de ore.

Curăță genele cu regularitate, după primele câteva zile

Tehniciana care se ocupă de aplicarea genelor fir cu fir îți va spune, cel mai probabil, să începi să folosești, după un timp, o spumă de curățare foarte delicată pentru igienizarea extensiilor de gene. După ce vei începe să folosești un astfel de produs (special conceput pentru extensiile de gene), vei observa o retenție mai bună, vei vedea că nu mai rămân reziduuri de la fardul de pleoape și nici praf.

Secretul este să alegi un agent de curățare fără uleiuri și să folosești o periuță mică de make-up, pufoasă, pe care să o treci peste baza pleoapelor. Curăță genele, usucă-le prin tamponare și piaptănă-le astfel încât firele să nu fie orientate în direcții diferite.

Dormi pe spate cât mai des

Poate pentru unele femei, aceasta este partea cea mai grea după aplicarea extensiilor de gene, mai ales dacă unele doamne sau domnișoare sunt obișnuite să doarmă pe o parte. Cu toate acestea, pentru a avea grijă de extensiile de gene și pentru a preveni formarea unor riduri fine în viitor, este recomandat să încerci să dormi cât mai des pe spate.

Dacă nu poți dormi în această poziție, cumpără o față de pernă dintr-un material precum mătasea, ca frecarea cu suprafața pernei să fie redusă în timpul somnului.

Ai grijă ce fel de cremă folosești pentru zona ochilor

În locul unei creme cu o consistență prea groasă, poți folosi un serum pentru ochi mai ușor. Este important să te asiguri că produsul nu ajunge prea aproape de genele tale. Respectă aceeași regulă și când este vorba de orice fel de creme sau uleiuri pe care le aplici pe față: produsul nu trebuie să ajungă aproape de gene, pentru că anumite uleiuri din aceste creme pot slăbi adezivul și pot determina genele să cadă în mod prematur.

Alege fire extrem de subțiri pentru extensiile de gene

Firele de păr pentru gene variază ca grosime și, cu cât genele aplicate sunt mai groase, cu atât vor ieși în evidență în raport cu ochii tăi. Dezavantajul este că acestea au și tendința de a se dezlipi sau de a cădea mai rapid, din cauza greutății mai mari pe care o au. Dacă, însă, pentru tine contează mai mult longevitatea extensiilor de gene, întreabă-ți tehniciana dacă are opțiuni de gene cu fire extrem de subțiri, care sunt mai ușoare.

Învață cum să ai grijă de genele tale, pe termen lung, chiar dacă ai extensii

Dacă îți faci griji că extensiile de gene vor slăbi firele naturale de păr, discută cu tehniciana ta despre ce poți face pentru a le menține rezistența, un timp îndelungat. Atât timp cât îngrijești genele naturale, este bine să ții cont și de alte ponturi pe care ți le oferă aceasta. De pildă, după un anumit timp, în funcție de recomandările persoanei care îți aplică fir cu fir genele, poți începe să folosești un ser special pentru gene, pentru a le oferi firelor naturale un sprijin. 

Avantajele extensiilor de gene

  • Extensiile de gene fir cu fir reprezintă o metodă extrem de eficientă pentru a îmbunătăți aspectul ochilor și arată foarte bine pentru toată lumea. 
  • Având în vedere că sunt personalizabile, aspectul poate fi atât de natural sau dramatic pe cât își dorește fiecare clientă (trebuie doar să discuți clar cu tehniciana pentru a decide lungimea ideală și alte aspecte ale extensiilor tale). 
  • Extensiile de gene sunt impermeabile; deși nu le poți uda în primele 48 de ore, poți înota, face duș și transpira în extensii (deși cu cât le ții mai uscate, cu atât pot dura mai mult). 
  • Întregul proces de aplicare a genelor este 100% nedureros pentru aproape toată lumea, de la început până la sfârșit. 
  • Extensiile de gene sunt în general sigure, deși pot exista unele riscuri de iritație și infecție.

Dezavantajele extensiilor de gene

Riscul cel mare al extensiilor de gene este iritarea ochilor, având în vedere că este nevoie de un adeziv pentru a atașa extensia la foliculul natural, iar ochii sunt foarte sensibili la aceste substanțe chimice. Dermatologii spun că inclusiv unele ingrediente hipoalergenice pot inflama sau irita țesuturile. Pentru a preveni iritația și reacția alergică, este o idee bună să se facă înainte un test pe mână cu adezivul. De asemenea, ar trebui folosit un adeziv fără latex și formaldehidă, deoarece aceste ingrediente sunt doi dintre cei mai frecvenți iritanți.

Un alt dezavantaj ar putea fi prețurile, având în vedere că la fiecare două până la patru săptămâni ar fi nevoie de o ședință de reumplere. Aplicarea extensilor de gene poate dura până la două ore, iar reumplerea până la o oră. 

Daune potențiale ale genelor naturale reprezintă un alt dezavantaj al extensiilor de gene. Chiar dacă tehniciana lucrează foarte bine, este posibil să apară oricum deteriorarea genelor naturale. Pe măsură ce genele tale naturale cresc, extensiile se îndepărtează din ce în ce mai mult de rădăcina genelor, ceea ce îngreunează sarcina celor naturale de a susține greutatea extensiei, ceea ce, mai departe, le poate rupe. Frecarea genelor în timpul somnului (fie cu mâinile, fie pe pernă) poate provoca, de asemenea, deteriorarea genelor naturale. 

Având în vedere că genele se află în toate stadiile la momentul aplicării extensiilor – deci unele se află într-o perioadă de creștere, în timp ce altele se pregătesc să cadă – la câteva săptămâni după aplicarea extensiilor unele vor cădea pe măsură ce genele naturale cad și sunt înlocuite cu gene noi. Acest lucru poate crea un efect neuniform dacă nu mergi să îți reumpli extensiile la fiecare două până la patru săptămâni. 

Spălarea feței este puțin mai dificilă când ai extensii de gene, pentru că nu trebuie frecată zona ochilor, ceea ce înseamnă că trebuie să te speli cu mare atenție.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
America Academy of Ophtalmology  - Eyelash Extension Facts and Safety 
https://www.aao.org/eye-health/tips-prevention/eyelash-extension-facts-safety
Myvision - Are Eyelash Extensions Safe? Risks & Benefits 
https://myvision.org/eye-health/eyelash-extensions/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0