Cand aplici anticearcănul

Mergem devreme la culcare, bem multa apa, petrecem mult timp in afara orasului (in aer proaspat), aplicam straturi de crema (de zi, de noapte), tratamente si multe masti, dar nimic nu se compara cu o camuflare naturala obtinuta corect cu ajutorul unui anticearcan.

anticearcan-corector

Oricat am reusi sa bifam cu succes cele de mai sus, aportul unui anticearcan in reusita unui machiaj, chiar si cel mai sumar, face o mare diferenta.

Zona ochilor, fiind foarte sensibila si fragila, fara tesut adipos, are o caracteristica: primele semne de oboseala, deshidratare, imbatranire, aici apar. Este zona care ne tradeaza cel mai usor, iar singurul nostru aliat se pare ca este anticearcanul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Personal prefer textura fluida de anticercan ce imi confera un aspect cat mai natural. Consider ca cele compacte sunt potrivite mai degraba celor tinere pentru faptul ca au tenul mai ferm.

Sunt si zile cand doar un fond de ten aplicat si pe zona cearcanelor completat de foarte putin anticearcan prin gesturi de tapotari discrete cu ajutorul degetelor, iar fata arata fresh ca proaspat venita din vacanta.

Cand nu am de ales si cercanele sunt prezente chiar si peste fondul de ten aplicat am grija sa aleg un anticercan intr-o nuanta mai deschisa decat nuanta fondului de ten pentru a obtine efectul subtil de luminozitate. In functie de context si moment al zilei aleg sa aplic anticearcanul cu ajutorul unei pensule sau cu un buretel umed daca doresc camuflare maxima.

Evident, vara, cand tenul este mai bronzat (nu si la mine pentru ca nu ma expun la soare) anticercanul, la fel ca si fondul de ten, trebuiesc adaptate in raport cu intensitatea bronzului. Se subintelege ca bronzul la care fac referire este cel obtinut inteligent cu ajutorul protectiei solare minerale.

Ca si ordine a aplicarii, trebuie retinut ca dupa pregatirea tenului prin demachiere si hidratare, se aplica crema cu protectia solara de fata, primer (daca este necesar), fondul de ten si apoi anticearcanul. Pentru fixarea acestuia se aplica pudra pulbere translucida.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Va urez o vara linistita si fara consum excesiv de anticercan!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0