Pudra Azuki - ce beneficii are pentru ten

Indiferent de tipul de piele, demachierea este un pas important în ritualul de îngrijire. Pentru că multe produse de curățare au în compoziție substanțe chimice care pot face rău tenului, indicat ar fi să-ți cureți zilnic tenul cu ingrediente naturale, precum pudra de fasole roșie Azuki. 

Pe parcursul unei zile, poluarea, particulele de praf, sebumul, machiajul şi impurităţile - toate încarcă tenul. Prin urmare tenul se deshidratează, devine sensibil, iar în unele cazuri, există riscul să apară inflamaţii. De aceea, este recomandat ca zilnic să te demachiezi, fie că te-ai fardat sau nu. 

Cu ce ar trebui să te demachiezi?

Pentru că multe produse de curățare pentru față au în compoziție substanțe care agresează tenul, precum alcool și sulfați (ingrediente care înlătură lipidele din țesuturi, afectând bariera protectoare a acestora), indicat este să folosești pudre de curățare care conțin ingrediente naturale, care ajută la curățarea delicată a tenului și la eliminarea impurităților. Un astfel de ingredient-cheie este pulberea de fasole Azuki. 

Un tratament regal, în orice moment al zilei!

Începând cu secolul al XVIII-lea, femeile nobile japoneze obișnuiau să macine boabele de fasole până obțineau o pudră deasă și fină. Aceasta era pusă într-un săculeț mic  de mătase și umezit cu apă, obținându-se astfel un demachiant cremos, cu care japonezele își exfoliau delicat tenul și pielea corpului. 

În combinație cu alte ingrediente naturale, precum pudra de ceai verde Matcha, argila albă sau verde, amidonul de orez sau Takesumi (cărbune de bambus), fasolea roșie Azuki îndepărtează cu ușurință celulele moarte de pe piele, eliminând astfel sebumul, murdăria și bacteriile de pe ten. De asemenea, datorită saponinelor care se găsesc în compoziția ei, Azuki favorizează circulația sangvină de la nivelul epidermei, redă elasticitatea pielii, conferind tenului un aspect sănătos, luminos și natural. 

Inspirată din ritualurile de frumusețe japoneze ancestrale, pudra de fasole Azuki este perfectă pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă sau predispusă la acnee, datorită saponinelor, substanțe de origine vegetală care curăță delicat tenul, eliminând impuritățile, fără să agreseze tenul, reducând astfel semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile

De ce ar trebui să folosești pudre de curățare cu ingrediente naturale

Pudrele de curățare care conțin fasole Azuki sub formă de pulbere pot fi folosite atât pentru curățarea porilor, prin absorbția excesului de sebum, cât și pentru îndepărtarea celulelor moarte, desfundarea porilor și îmbunătățirea circulației sangvine de la nivelul epidermei. Astfel de produse sunt potrivite atât pentru tenul normal, cât și pentru cel uscat sau gras.

Un produs 2 în 1 ușor de folosit

Pudrele de curățare pot fi folosite în două moduri:

  • Ca să-ți cureți zilnic tenul trebuie să-ți umezești palmele și să aplici produsul, prin mișcări circulare, pe față, gât și decolteu. La final, clătește cu apă din abundență și tapotează cu un prosop curat, din bumbac.
  • De două-trei ori pe săptămână, poți folosi oricare dintre aceste două produse, în funcție de timpul de ten, ca mască purificatoare. Într-un vas mic sau în palmă toarnă aproximativ o lingură de pudră de curățare. Adaugă puțină apă călduță și omogenizează bine ingredientele până când obții o pastă. Întinde produsul pe față, evitând zona ochilor. După 15 minute, clătește cu apă călduță.

Cum menții sănătatea pielii

Ca să ai mereu o piele suplă, ține cont de câteva recomandări:

  • Demachiază-te în fiecare zi, atât dimineața, pentru a elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii şi sebumul acumulat în timpul nopţii, cât și seara, înainte de culcare, chiar dacă nu ai folosit machiaj în timpul zilei. 
  • Aplică pe piele doar produse blânde, care nu o agresează și care nu au în compoziție parfum, alcool etc.
  • Apelează la o mască purificatoare de cel puțin două ori pe săptămână.  O astfel de mască este pudra de curățare și mască de față cu Matcha și Azuki, potrivită pentru tenul normal și pentru cel uscat, sau pudra de curățare și mască de față cu Takesumi și Azuki, de la Bijin, indicată persoanelor care au tenul normal sau gras.
  • Hidratează zilnic pielea. Acest lucru este recomandat chiar și celor care au pielea grasă. Un produs care este recomandat pentru toate tipurile de piele și care este foarte ușor de utilizat, non-gras, emolient, calmant și multifuncțional este uleiul de Camelie. Un astfel de produs 100% organic, 100% natural, cu certificări Cosmos si Ecocert France este Uleiul Camellia Bio Bijin. Acest tip de ulei se obține prin presare la rece din semințele florilor de camelie, este bogat în antioxidanți și acizi grași Omega 6 și Omega 9, având efect anti-aging. Acest ulei este potrivit pentru toate tipurile de piele și păr și este foarte ușor de utilizat, fiind un ulei natural, penetrant, non-gras, emolient, calmant și multifuncțional.
  • Nu uita de protecția solară! Acesta este probabil cel mai important lucru pe care îl poți face pentru pielea ta. Chiar și în sezonul rece sau în zilele înnorate, ar trebui să folosești protecție solară, mai ales dacă plănuiești să petreci mult timp în aer liber. 

 

 

Bibliografie:
Live about -Homemade Adzuki Bean Facial and Body Scrubs
https://www.liveabout.com/homemade-adzuki-bean-facial-and-body-scrubs-2442528
On Health - Skin Health: 15 Tips for Clear Skin
https://www.onhealth.com/content/1/teen_acne_tips
WeBMD - An Overview of the Skin
https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-procedures-overview-skin#1


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0