Psih. Lidia Stoica

Expertul DOC Lidia Stoica a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu în anul 2012, specializându-se ulterior în Psiho-Oncologie în urma unei experiențe personale cu această afecțiune.

Activitatea sa este concentrată astăzi pe nevoile pacienților cu cancer, pe baza unei metodologii de terapie dezvoltată în urma experienței de peste 4 ani cu astfel de cazuri. A coordonat timp de trei ani proiectul Grup Suport „Restart la Viață!”, perioadă în care a asistat peste 400 de pacienți diagnosticați cu cancer. Este membru al Colegiului Psihologilor și fondator al Clinicii de Psiho-Oncologie Lidia Stoica, singura clinică specializată în psihologie oncologică din România.

Ca Psiholog Clinician, ajută pacienți de orice vârstă nu doar prin consultanță psiho-oncologică, ci și prin consiliere şi terapie suportivă, optimizare şi dezvoltare personală, autocunoaştere (coaching), intervenţii specifice pentru persoanele cu nevoi speciale, educaţie pentru sănătate, promovarea sănătăţii şi a unui stil de viaţă sănătos, prevenirea îmbolnăvirilor,  evaluare subiectiv-emoţională, cognitivă, comportamentală, bio-fiziologică, evaluare simplă a personalităţii şi a mecanismelor de adaptare, evaluare psihologică asociată activităţilor cu cupluri sau familii, evaluarea contextului familial, profesional, social, economic, cultural în care se manifestă problemele psihologice, evaluarea dezvoltării psihologice.

Articole expert

Medicină

Psiho-oncologia, necesară în tratamentul cancerului

Ce este psiho-oncologia si cum ajuta bolnavii de cancer?

Citeşte mai mult
Psihologie și dezvoltare personală

Cum sa porti o conversatie dificila

Nu este niciodata usor sa purtam conversatii dificile care ne-ar putea...

Citeşte mai mult
Medicină

Cum scazi riscul de cancer: 10 recomandări

Cancerul este principala cauză de deces la nivel mondial. Totuși, unul...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.