Tiramisu de casă pentru copii, fără cafea

Copiii iubesc dulciurile, dar e bine să fim atenți la ingrediente atunci când le pregătim un desert. Cum poți prepara un tiramisu pentru copii, fără cafea?

Tiramisu este un desert care își are originea în Italia, la Treviso, se pare că pe la 1800, iar în cărțile de bucate ar fi apărut în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Foarte apreciat în forma clasică (pișcoturi înmuiate în espresso, cremă de ouă și mascarpone și pudră de cacao pe deasupra), tiramisu se poate prepara și în diverse alte variante: fără ou sau fară cafea, cu căpșuni sau cu alte fructe etc. Având în vedere că unul dintre ingredientele pentru varianta clasică este cafeaua tare, unii părinți vor dori să înlocuiască acest element cu unul mai prietenos pentru copii. 

Tiramisu pentru copii - rețeta 1

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ingrediente:
22 de pișcoturi
1 cană de lapte cu cacao
1 cană de mascarpone
1 cană de frișcă
1-2 linguri de zahăr pudră
50 g de fulgi de ciocolată
2 linguri de pudră de cacao

Într-un bol mare amestecă crema de brânză mascarpone cu frișca și zahărul, până când mixtura se îngroașă. Într-un alt bol pune laptele cu cacao, înmoaie pe rând fiecare pișcot (fără a-l lăsa să stea în vas, pentru că se va înmuia prea tare). Într-un vas de copt sau o tavă (important este să îți încapă în frigider) de aproximativ 20 de cm, pune un strat de pișcoturi, unul de cremă, încă unul de pișcoturi și unul de cremă, iar pe deasupra presară fulgii de ciocolată și cacao pudră. Lasă recipientul la frigider cel puțin 5 ore sau, și mai bine, peste noapte. 

De reținut:

  • Tiramisu nu trebuie să fie însiropat, deci ține cont să nu lași pișcoturile în vasul cu lapte, doar le înmoi și le scoți pe rând.
  • Asigură-te că ai bătut bine crema și că rămâne fermă.
  • Desertul se poate păstra la frigider cel mult 4 zile.

Tiramisu pentru copii - rețeta 2

Ingrediente:
30 de pișcoturi
1 cană de frișcă
1 jumătate de cană gem de zmeură sau căpșuni
1 linguriță esență de vanilie
230 g de zmeură sau căpșuni
50 g de ciocolată rasă

 
 

Frișca se bate într-un bol până când devine fermă, apoi se acoperă și se dă la frigider. Gemul se încălzește într-un vas pe baie de aburi pentru a se lichefia. 15 pișcoturi se dau prin gemul lichid și se pun unul lângă altul pe fundul unui vas de 20 x 20 cm. Peste pișcoturi se toarnă jumătate din cantitatea de frișcă și se nivelează cu o spatulă, iar peste frișcă se pune jumătate din cantitatea de fructe proaspete și jumătate din ciocolata rasă. Apoi, se repetă straturile în exact aceeași ordine. Desertul se lasă la frigider o oră, apoi se poate servi copiilor.

Tiramisu pentru copii - rețeta 3

Ingrediente:
5 ouă organice, de țară
450 g mascarpone
¾ cană zahăr brun
1 cană de ciocolată caldă și 1 cană de lapte (sau 2 căni de lapte în care ai dizolvat 2 lingurițe de cacao)
400 g pișcoturi
3 linguri pudră de cacao
Un praf de sare.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun într-un castron adânc cu un praf de sare și se bat câteva minute cu mixerul sau cu telul până se întăresc. În alt bol, ceva mai mare, se bat bine gălbenușurile cu zahărul, după care se amestecă și brânza mascarpone. Ulterior, se pun desupra și albușurile, pe care le încorporezi amestecând ușor cu o lingură de lemn, cu mișcări de jos în sus. Crema rezultată va avea un aspect pufos, aerat. Într-un alt bol, amestecă ciocolata caldă cu laptele la temperatura camerei (sau, în loc de această combinație, poți pune 2 căni de lapte în care ai dizolvat 2 lingurițe de cacao). Înmoaie jumătate dintre pișcoturi în acest lichid și pune-le pe fundul unui vas dreptunghiular adânc de sticlă, iar peste ele pui jumătate din cantitatea de cremă. Înmoaie și celelalte pișcoturi și pune-le peste cremă, apoi toarnă peste ele restul de cremă. La final, presară și pudra de cacao. Pune vasul la frigider cel puțin 3 ore sau, și mai bine, lasă-l peste noapte.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie: 
An Italian in my kitchen - Easy Tiramisu Recipe for Kids
https://anitalianinmykitchen.com/easy-tiramisu-recipe-for-kids/
Produce for Kids - Tiramisu for tots
https://produceforkids.com/recipes/tiramisu-for-tots/
Buona papa! - Italian Tiramisu’ - kids friendly
https://www.buonapappa.net/italian-tiramisu-kids-friendly/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0