Retete traditionale de Craciun: piftia de porc

Piftia de porc este un alt preparat nelipsit de la masa de Craciun, sau de revelion. Retetele de piftie de porc difera de la o zona a tarii la alta, fiecare gospodina are propriile tabieturi in pregatirea acesteia.

In general piftia de porc, sau racitura -cum i se spune in anumite zone, se face din picioare si urechi de porc si mirodenii pentru gust, dar mai intalnim si piftie de curcan (sau pui) sau de vitel.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

INGREDIENTE:

500 g carne de porc – pulpa superioara
500 g picioare de porc
1 kg cap de porc
2 morcovi mari
1 radacina pastarnac
1 ceapa
1 lingura sare si 1 lingurita piper boabe
1 lingura otet
1 capatana mica usturoi – pisat
pentru decor: 2 oua fierte (tari) – vom folosi albusul

 

PREPARARE:

Parlim la flacara de la aragaz picioarele si capul de porc, apoi le radem cu lama cutitului, le frecam bine cu malai si le spalam.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Rasolul de porc si urechile curatate bine se pun intr-un vas mare cu apa si sare la fiert la foc mic. Dupa ce scoatem spuma de cate ori este nevoie sa punem otetul si zarzavatul si continuam fierberea la foc mic pana se desprinde carnea de pe oase.

Dezosam carnea, o taiem si realizam diverse decoruri din albusul de ou si morcovul fiert. Le punem in castronele.

Strecuram supa, punem usturoiul pisat si verificam daca se coaguleaza introducand o lingura de zeama in frigider pentru 15-20 minute. Daca vi se pare ca nu este suficient de coagulata mai adaugam 2 foi de gelatina, dar va garantez ca nu avem nevoie de aceasta. Umplem castroanele cu zeama si le punem la frigider. Se servesc incepand cu a doua zi.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0