

Retete de supe reci, ideale pentru zilele calduroase
Retete de supe reci, ideale pentru zilele calduroase
Retete de supe reci, ideale pentru zilele calduroase
Temperaturile din termometre sunt in continua crestere asa ca nu ar strica sa iti adaptezi dieta la sezonul cald. Supele reci nu numai ca sunt extrem de sanatoase, insa te si racoresc in zilele in care caldura iti da batai de cap si un pranz cald e ultimul lucru pe care ti-l doresti.
Supele crema sunt bogate in vitamine si nutrienti de pret, oferind organismului tot ce are nevoie pentru a se adapta la noul sezon. Totodata, supele nu sunt numai nutritive, dar si foarte hidratate, iar hidratarea este esentiala.
Un alt avantaj al supelor crema este ca sunt foarte usor de preparat, intr-un timp foarte scurt.
Supa crema de morcov cu limeta
Timp: 45 minute
Ingrediente pentru 6 portii: 500 g de morcovi curatati si tocati marunt, 1 ceapa tocata marunt, ¼ lingurita de paprika, ¼ lingurita de chimion, ¼ lingurita de coriandru macinat, 1 praf de chilli, 1 lingura de zahar pudra, 2 linguri de zeama de limeta, frunze de coriandru pentru servire
Fierbe, intr-o oala, 3 cani de apa, apoi adauga morcovii maruntiti, ceapa tocata, lingurita de sare, condimentele, zaharul si 1 lingura de zeama de limeta. Amesteca ocazional si, in momentul in care clocoteste, redu intensitatea focului, acopera oala cu un capac si fierbe inca 30 de minute sau pana cand morcovii sunt moi.
Cu ajutorul unui blender, paseaza amestecul obtinut prin fierbere. Adauga inca 2 cani de apa rece si amesteca bine, apoi lasa supa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit supa, adauga lingura de limeta ramasa, apoi pune supa in boluri, asezoneaza cu frunzele de coriandru si serveste supa.
Supa crema de spanac cu usturoi verde
Timp: 20 minute
Ingrediente pentru 4 portii: 6 bulbi de usturoi verde (in jur de 240 g), ¼ cana de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de fulgi de sare, 200 g de baby spanac, 120 g de nuci
Curata usturoiul verde, spala-l si taie-l in bucati de aproximativ 2 centimetri. Incinge uleiul de masline si caleste pret de 5 minute usturoiul verde, apoi adauga 1 litru de apa si sarea. Fierbe pret de 3 minute, apoi ia tigaia de pe foc si foloseste blenderul pentru a prepara supa crema.
Pune supa in boluri, apoi foloseste nucile maruntite pentru a o asezona, dar si un strop de ulei de masline.
Gazpacho rapid
Timp: 20 minute
Ingrediente pentru 4-6 portii: 1 castravete taiat pe jumatate si curatat de seminte, 1 ceapa rosie, ¼ cana de otet alb, 1 lingurita de piper negru macinat marunt, 2 ardei rosii curatati de seminte, 3 cani de suc de rosii, ¼ cana de ulei de masline extravirgin, 4 rosii, 3 catei de usturoi tocati marunt, 3 lingurite de sare
Toaca marunt castravetele, ardeii grasi, rosiile si ceapa rosie. Foloseste blenderul pentru a transforma legumele intr-un piure. Adauga apoi peste piureul de legume, sucul de rosii, usturoiul maruntit, otetul, uleiul de masline, sarea si piperul, amestecand incontinuu. Introdu supa obtinuta la frigider si las-o sa se raceasca. Dupa ce supa se raceste, poate fi consumata.
Sursa foto: Shutterstock