Interval training, eficient pentru slăbire și tonifiere

Interval training a devenit una dintre cele mai mari nebunii din fitness-ul zilelor noastre! E mult mai popular decât fitnessul clasic deoarece este de departe metoda care dă cele mai bune rezultate.

Fiecare dintre noi a auzit de interval training, dar oare ce înseamnă?

Corpul nostru folosește carbohidrați și grăsimi drept "combustibil". Când ne antrenămă ne dorim sa consumăm din depozitele de grăsime. Când facem antrenament cardio (spre exemplu bandă pentru o oră), organismul echilibrează consumul prin a folosi carbohidrați, grăsimi și alți micronutrienți stocați în organism. Imediat ce ai terminat alergarea, arderile post antrenament continuă pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă faci antrenament de tipul interval, atunci organismul va arde mult mai multe calorii pentru a duce la bun sfârșit antrenamentul. Explicația este că organismul are nevoie de a recupera rapid debitul de oxigen pentru a se reface și aici corpul depune un efort mai mare ceea ce duce la arderi masive de calorii. Este demonstrat știintific că arderile continuă și după antrenament pentru încă 6-12 ore. Wow, nu? Azi am pregatit 3 tipuri de antrenament pentru voi!

Antrenament A (începători)

30 secunde te odihnești între exerciții. 5 exercitii a câte 1 minut execuție

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

-push-up

-high knees pe loc

-seated band back row

-step up (stepper)

-dumbell shoulder press

Antrenament B

40 secunde lucrezi, 20 secunde pauză După ce termini cele 5 exerciții, iei 1 minut pauză și repeți de 4 ori acest antrenament.

-jumping jacks

-8 count body builders

-hello dolly or reverse crunch

-push ups

-dumbell row

Antrenament C

20 secunde lucrezi/10 secunde pauză. Trebuie să faci 10 runde (20 minute la total). Acest antrenament nu este Tabata deoarece nu durează 4 minute. În acest antrenament, te miști continuu până ajungi la 20 de minute.

-plank hip rise sau russian twist medicine ball

-long lunge pe loc alternativ

-kettlebell swing (alege greutatea potrivită și asigură-te de forma corectă a execuției acestui exercițiu)

-bodyweight jump squat (când săritura devine prea greu de executat, atunci treci la squat normal)

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru efectuarea corectă exercițiilor, vă puteți insipra din site-urile de fitness unde este explicată execuția acestora.

Spor la antrenament!

Autor: Florin Cujba - Fitness Coach

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0