Citrus Cake, rețetă cu citrice şi mousse de ciocolată

Cum în Bucătăria fără Foc sunt atâtea deserturi pe cât de sănătoase, pe atât de apetisante, ar fi păcat să nu ne delectăm şi cu un dulce raw.

citrus-cake-close-up

Preparată din ingrediente naturale 100% şi neprelucrate termic, prăjitura este ușor de făcut si cu un timp de pregătire rezonabil. Avem nevoie doar de un robot de bucătărie sau un blender mai puternic cu lama din inox, în forma de S. Nucile din reţetă se pun la hidratat în apă cu o seara înainte, timp de 8 ore şi se limpezesc înainte de a fi folosite.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Reteţa zilei de azi este Citrus Cake

Un desert raw cu cremă fină de caju cu citrice,  aromat cu turmeric şi acoperit cu un strat din mousse de ciocolată făcut din banane, unt de cacao şi lapte de migdale. Se serveşte cu sos de fructe proaspete, după gust. Să ne apucăm de treabă:

Ingrediente:

Blat:

  • 1 cană nucă românească hidratată
  • 1 cană migdale hidratate
  • 130 g curmale
  • coaja de la 1 lime
  • un praf de sare

Cremă:

  • 1 ½ cană caju hidratat
  • 1 cană nuci  macadamia hidratate
  • 5-9 linguri îndulcitor natural (sirop de agave,  sirop de arţar, miere de albine, după gust)
  • 30g unt de cocos
  • 30g unt de cacao
  • 3 g turmeric
  • zeama de la 1 portocală
  • zeama de la 1 mandarină
  • bucăţi de portocală, grep-fruit şi lime
  • 1 linguriţă apă de portocal (opţional)
  • sos de fructe (după gust)

Mousse de ciocolată:

  • 1 banană
  • 20 g unt de cacao
  • 2-3 linguri lapte de migdale
  • 2 linguri cacao pudră

Preparare:

Blat: Tocăm în robot/blender nucile, curmalele, migdalele și zeama de lime până obţinem o pastă grunjoasă, bine legată, lipicioasă. În cazul în care curmalele pe care le-aţi cumpărat sunt prea uscate, hidrataţi-le înainte în apă, până se înmoaie. Întindem compoziţia în forme mici și rotunde (inele), presăm bine şi dăm la rece.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cremă: Tocăm în robot/blender cajuul şi nucile macadamia hidratate până ce crema devine fină. Adăugăm apoi zeama de portocală şi turmericul şi mixăm. Pentru a da fermitate cremei, punem cele 2 unturi topite la abur, pe care le  amestecăm până ce sunt  încorporate în compoziţie. Untul de cacao se adaugă întotdeauna ultimul în toate cremele, deoarece  revine la starea solidă destul de repede. La final incorporăm şi bucăţile de portocală, mandarină şi lime. Turnăm crema obţinută în inele peste blat, după care  o dăm la congelator până se întăreşte.

Mousse de ciocolată:

Mixăm în robot/blender toate ingerdientele până obţinem o cremă consistenţă fină. Untul de cacao se topeşte înainte la abur. Turnăm mousse-ul peste cremă şi dăm din nou la congelator. Prăjitura se păstrează la congelator. Pentru consum o scoateţi din frigider şi o lăsaţi la temperatura camerei timp de 1-2 ore. Se servește cu orice sos de fructe doriţi, după preferinţe. Aceste sosuri se prepară simplu, prin mixarea fructelor proaspete în blender, până capătă consistenţa unui sos. Nucile de orice fel, curmalele şi fructele se găsesc în orice super şi hypermaket, iar unturile de cocos şi cacao precum şi turmericul în magazinele cu produse naturale din comerţul clasic sau online.

După cum aţi văzut, cantităţile folosite nu sunt mari, ceea ce înseamnă că dintr-un borcan/pachet se pot face mai multe rânduri de prăjituri. Poftă mare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0