Studiu: copiii nascuti in septembrie sunt mai inteligenti

Oamenii de stiinta au descoperit ca elevii nascuti in luna septembrie au inregistrat, in medie, un scor anual mai mare. Faptul ca sunt nascuti in septembrie le ofera copiilor un avantaj in anul scolar, ei fiind mai mari, ca varsta, in comparatie cu ceilalti colegi de clasa, se arata in acelasi studiu.

Faptul ca se numara printre copiii cei mai mari, ca varsta, din clasa unde au fost repartizati le ofera micutilor un avantaj pretios la scoala, a aratat un nou studiu american publicat in National Bureau of Economic Research.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Oamenii de stiinta au analizat dezvoltarea cognitiva a peste 1,2 milioane de elevi de la scolile publice din Florida, cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani, care erau nascuti in luni diferite.

Cercetatorii  au descoperit ca elevii nascuti in luna septembrie (cei care aveau varste mai mari in ceea ce priveste copiii din aceeasi clasa) au avut, in medie, note anuale mai mari decat cei nascuti in luna august, care ar fi cei mai mici, ca varsta, din clasa lor.

Cercetatorii au observat ca notele mai mari ar putea sa se adune, in timp, si ulterior ar creste sansa copiilor nascuti in septembrie de a intra la o facultate buna, scrie Business Insider.

Studiul, intitulat "Varsta de incepere a scolii si dezvoltarea cognitiva", a luat analizat si alti factori socioeconomici care ar putea contribui la progresul unui copil in timpul anilor de scoala, cum ar fi educatia materna, etnia si bogatia.

De asemenea, oamenii de stiinta au notat ca studentii cu performante scolre scazute, din diferite medii sociale, pot sa recupereze materia inainte ca testarile formale sa inceapa la o varsta ulterioara.

Autorii studiului au analizat, in acelasi timp, si informatiile obtinute de la mai multe centre de detentie pentru minori dintr-un cartier mare din Florida. Specialistii au descoperit ca faptul ca elevii se aflau printre cei mai mari copii, ca varsta, din clasa lor le-a sporit sansele de a merge la facultate si, in acelasi timp, au descoperit ca varsta inaintata reduce probabilitatea ca un copil sa fie incarcerat pentru infractiuni la varste sub 18 ani.

Iata cateva informatii fascinante pe care nu le stiai despre copiii nascuti in septembrie

Daca si tu esti parinte si ai un copil care a venit pe lume in luna septembrie, cu siguranta aceste informatii te vor interesa si te vor fascina in aceeasi masura:

•    Copiii nascuti in septembrie au o probabilitate mai mare de a excela la scoala - Oamenii de stiinta sugereaza ca persoanele nascute in septembrie dobandesc mai multe obiective legate de dezvoltarea precoce, in comparatie cu cei nascuti in lunile de vara. Si tot oamenii de stiinta de peste hotare spun ca micutii nascuti in septembrie au mai multe sanse sa intre la facultati de elita.

•    Se spune ca micutii care trebuie sa vina pe lume in septembrie cantaresc mai putin. Desi au tendinta de a avea mai putine kilograme, asta nu garanteaza neaparat ca vor avea o greutate mai mica la nastere, indicand riscul unor posibile complicatii.

•    Au fost probabil conceputi in decembrie sau ianuarie. Iarna, cu ninsorile ei magice, este un anotimp pentru indragostiti, lucru care explica multe lucruri, mai ales ca expertii pretind ca exista rate mai mari de conceptie in lunile mai reci ale anului.

•    Sunt mai fericiti decat copiii nascuti in alte luni. Potrivit time.com, copiii care vin pe lume toamna au mai putine sanse sa dezvolte depresie si tulburare bipolara.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

•    Sunt, in medie, mai inalti decat alti copii. Micutii nascuti catre finalul verii sau la inceputul toameni (adica septembrie) sunt usor mai inalti decat cei care s-au nascut iarna si primavara. Acest lucru s-ar putea datora, in parte, nivelurilor mari de vitamina D la care mamele au fost expuse chiar inainte sa nasca.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0