Copiii ar trebui sa fie activi in timpul zilelor de vara

Copiii iubesc zilele de vara fara un program fix, dar parintii ar trebui sa se asigure ca cei mici fac miscare in timpul vacantei de vara, sustine un expert in educatie fizica.

"Intotdeauna imi incurajez studentii sa fie activi pe timpul verii," a spus Martin Wurmlinger, profesor de educatie fizica la scoala gimnaziala Los Angeles, intr-un comunicat al Universitatii din California, Los Angeles. ”Pun accentul doar pe a iesi afara si a gasi o activitate care sa ii tina activi si sa le ridice nivelul ritmului cardiac”, a spus Wurmlinger. Este afiliat al organizatiei Minte Sanatoasa in Corp Sanatos din cadrul UCLA, organizatie ce lupta impotriva obezitatii in randul copiilor si ajuta studentii sa dezvolte un stil de viata sanatos.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Wurmlinger recomanda cateve activitati specifice, structurate, cum ar fi crearea unui program ce acopera toate cele cinci domenii ale fitness-ului: rezistenta cardiaca, intarirea musculara,rezistenta musculara, compozitia organismului si flexibilitatea. Ciclul de exercitii ar putea cuprinde un set de flotari, un exercitiu abdominal, sarituri cu forfecare sau ridicari de genunchi, genuflexiuni sau fandari, si intinderi. ”Cronometrati-va si verificati de cate ori puteti incheia ciclul intr-un interval de 6 pana la 10 minute”, a adaugat Wurmlinger.

O alta optiune ar fi sa incercati burpees, un set de exercitii pentru intregul corp, folosit pentru antrenamentul de forta si conditia fizica de aerobic. Incepeti din pozitia verticala, apoi va ghemuiti cu mainile pe podea; intindeti picioarele in spate; reveniti in pozitia ghemuit; apoi sariti din aceasta pozitie.

Sau, daca aveti acces la piscina, inotati 2 ture de bazin la viteza maxima, apoi odihniti-va 30 de secunde. Repetati de 10 ori, sugereaza acesta.

Asigurati-va ca, in loc sa petreaca prea mult timp in fata televizorului sau a calculatorului, copiii merg afara si se joaca. Casetele cu exercitii pot fi folositoare daca este prea cald afara, sau copiii pot astepta seara cand se raceste afara. ”Imi incurajez studentii sa faca activitati fizice cu prietenii sau familia. De obicei este mai amuzant si mult mai motivant,” a adaugat Wurmlinger.

 

 

Si, incercati sa va distrati facand acest lucru. De exemplu, oferiti-le copiilor un pedometru si apoi sugerati-le o calatorie de-a lungul Americii sau in jurul lumii. La finalul zilei, verificati pe o harta cat de departe a ajuns copilul dumneavoastra si tineti evidenta distantei parcursse in fiecare zi. Stabiliti un obiectiv si pregatiti o mica recompensa pentru momentul in care copilul dumneavoastra atinge acel obiectiv, a spus Wurmlinger. 


 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0