Ce secrete au mamele cu copii foarte politicosi

Toti parintii se straduiesc sa isi educe copilul astfel incat acesta sa devina politicos, indiferent de circumstante, insa nu toti reusesc – Iata ce secrete au parintii care cresc copii politicosi!

ce-secrete-au-mamele-care-cresc-copii-foarte-politicosi

Stiu ca politetea incepe de acasa

Puterea exemplului este extrem de importanta pentru cei mici, care au tendinta de a mima comportamentul celor din jur. Asadar, nu te abate de la regulile de politete nici macar atunci cand vorbesti cu partenerul de viata in bucatarie, atunci cand ai senzatia ca poti cere solnita fara sa spui “te rog” si apoi “multumesc”. Nu face economie de cuvinte si respecta intotdeauna regulile de bun simt si de politete pe care i le amintesti celui mic zilnic.

Ii respecta pe cei mici

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un parinte trebuie sa stie ca respectul trebuie oferit pentru a fi primit. Drept urmare, respecta-l pe cel mic si nu il trata diferit doar pentru ca este mai mic. Atunci cand vrei sa stranga jucariile, roaga-l pe un ton calm si afectuos, iar la final nu uita sa ii multumesti pentru efortul depus. Copiii vor imita comportamentul parintelui inainte de a intelege regulile pe care trebuie sa le respectam in societate.

 

 

Nu ii trateaza pe copii care si cum ar fi in plus

E posibil sa simti nevoia disperata de interactiune cu adulti in primii ani de viata ai copilului, cand totul se invarte in jurul lor. Asta nu inseamna insa ca ai dreptul sa porti o conversatie cu altcineva si sa il ignori complet in acest timp, eventual trimitandu-l singur la locul de joaca. Daca te comporti astfel, copilul va face tot posibilul sa iti atraga atentia si, mai mult ca sigur, nu va mai fi politicos cu nimeni dintre cei din jur. Mai degraba, explica-i celui mic ca trebuie sa vorbiti si cu a treia persoana, include-l chiar in discutie daca se poate si mentine in permanenta contactul vizual cu copilul.

Isi formeaza propriul cod secret cu cei mici

Copiii sunt atrasi de mister si de jocuri. Foloseste acest lucru in favoarea ta. Spre exemplu, invata-l pe cel mic ca, atunci cand vrea sa iti spuna ceva in timp ce tu porti o discutie cu o a treia persoana, sa nu te intrerupa in mod nepoliticos, ci sa isi puna subtila mana pe incheietura. Tu, la randul tau, vei pune mana ta peste palma copilului, pentru a-i transmite ca ai inteles mesajul si te vei ocupa de asta cat de repede poti. Procedand astfel, iti vei invata copilul sa astepte fara sa protesteze.

 

 

Ii pregatesc pe copii pentru situatiile cu care se pot confrunta

Atunci cand se loveste pentru prima data de o experienta noua, copilul se afla in dificultate si reactioneaza in mod instinctiv pentru ca nu stie cum altfel sa procedeze. Pregateste-l pe cel mic povestindu-i diverse scenarii si transmitandu-i in mod subtil modul in care ar trebui sa reactioneze. Spre exemplu, inainte de a merge la locul de joaca, spune-i ca este posibil ca un copil sa il loveasca, din greseala. Spune-i apoi ca frumos ar fi ca, daca acel copil este bine educat, sa isi ceara scuze pentru lovitura care mai mult ca sigur a fost neintentionata.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0