Dezechilibrul dintre bacteriile de pe piele ar putea declansa acneea

Potrivit unui nou studiu restrans, dezechilibrul la nivelul bacteriilor de pe piele ar putea sa joace un rol important in aparitia acneei.

 

Pana la 85% dintre persoane dezvolta acnee, boala a foliculilor de par de pe piele, dar cauzele exacte sunt necunoscute. Un anumit tip de bacterii a fost considerat mult timp principala cauza, dar acest studiu sugereaza ca prezenta sau absenta unei anumite tulpini este mult mai putin importanta decat echilibrul general al bacteriilor de pe piele.

Ce relație ai cu înfățișarea ta?

Oamenii de stiinta au analizat probe de ADN din foliculi, prelevate de la 38 de persoane cu acnee si 34 de persoane care nu sufera de aceasta afectiune. Ulterior, constatarile s-au confirmat la alti 10 participanti.

Rezultatele sugereaza „ca bacteriile din foliculi ar putea reflecta si influenta aparitia acneei sau pielea sanatoasa” a precizat liderul echipei de cercetare, intr-un comunicat de presa al Microbiology Society (Societatii de Microbiologie). Li este profesor asociat de farmacologie moleculara si medicala la Universitatea California din Los Angeles.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 
 

Emma Barnard, co-autor al studiului, a declarat ca este important sa se inteleaga rolul bacteriilor de pe piele, pentru a dezvolta tratamente personalizate pentru acnee.  „In loc sa distrugem toate bacteriile, inclusiv cele benefice, ar trebui sa ne indreptam atentia spre microbiota sanatoasa, prin distrugerea bacteriilor daunatoare sau imbunatatirea bacteriilor benefice” a declarat aceasta intr-un comunicat de presa. Barnard este cercetator in cadrul departamentului de farmacologie medicala si moleculara la Universitatea California din Los Angeles.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0