Bautura din 7 ingrediente care elimina INFECTIA si INFLAMATIA

Infecția din organism, în cazul în care este minoră, poate fi tratată în mod natural, fără medicamente. Se pot consuma în acest sens ingrediente naturale, cu proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antifungice și antiparazitare. Îți propunem, astfel, o băutură utilă pentru a combate infecția și inflamația.

Spre deosebire de tratamentele clasice, pe care le achiziționam din farmacii, remediile naturale pot să aibă mai puțin efecte secundare, dacă sunt utilizate cu înțelepciune, și pot asigura organismului nutrienții necesari pentru a combate o infecție sau o inflamație. Dacă o alimentație bogată în cereale rafinate și produse din făină albă (pâine albă, paste albe, covrigi etc.), alcool și alimente foarte procesate crește nivelul de inflamație din corp, o alimentație bazată pe mai mult legume, fructe și ierburi aromatice scade inflamația.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

Atenție, însă, în cazul unor infecții bacteriene majore, se va face o programare la medic, care va recomanda un antibiotic specific în acord cu examenul de cultură. Infecțiile virale majore se tratează cu antivirale recomandate de asemenea de medic.
În cele ce urmează, îți propunem o băutură din ingrediente simple, dar care au proprietăți antiinflamatorii și care pot fi de ajutor împotriva infecțiilor minore și a inflamației.

Băutură din 7 ingrediente care poate combate infecția și inflamația

Ingredientele naturale pot ajuta organismul să lupte cu  infecțiile minore și totodată întăresc sistemul imunitar, prevenind îmbolnăvirea. Iată o băutură din 7 ingrediente care ajută la eliminarea unor infecții minore din organism, la funcționarea cât mai bună a sistemului imunitar și la îmbunătățirea circulației sangvine, precum și a digestiei.

Ingrediente

2 linguri de pudră de turmeric
680 ml de oțet de mere
¼ cană de usturoi mărunțit
¼ cană de ceapă mărunțită
2 ardei iuți mărunțiți
¼ cană de ghimbir tocat
2 linguri de hrean tocat

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele într-un bol, cu excepția oțetului. Transferă apoi amestecul într-un borcan și completează și cu oțet. Închide borcanul și amestecă bine. Ține borcanul într-un loc rece și întunecat timp de 2 săptămâni. După 2 săptămâni, strecoară amestecul și consumă sucul obținut după strecurare, într-un păhărel mic, 20 ml pe zi, simplu sau diluat cu apă.

Turmericul, efecte puternic antiinflamatoare

Turmericul este un ingredient folosit din vechime pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ceea ce îl face util în lupta împotriva unor boli precum cancerul, afecțiunile cardiace, artrita, sindromul de colon iritabil și nu numai. Curcumina, principalul ingredient activ din turmeric, este un puternic agent imunomodulator. În cantități mici, acesta stimulează producția de anticorpi.

Un mic studiu realizat pe 18 persoane tinere, care sufereau de poliartrită reumatoidă, a dovedit că ingredientul principal din turmeric, curcumina, poate fi comparat cu un medicament numit fenilbutazonă.

Ghimbirul, antibacterian și antifungic

Ghimbirul, un alt ingredient cu proprietăți vindecătoare, conține substanțe antibacteriene și antifungice. Un studiu a dovedit că ghimbirul poate fi de folos împotriva E. Coli, Salmonela și Bacillus subtilis. Ghimbirul este un remediu natural pentru greață și indigestie, dar este și un calmant natural pentru orice tip de durere.

Usturoiul poate combate infecția și inflamația

Usturoiul întărește sistemul imunitar, are proprietăți antiinflamatorii, dar și antimicrobiene, datorita alicinei, compus care se regăsește în usturoi imediat după ce acesta este zdrobit. 

Și ceapa are efecte pozitive împotriva infecțiilor

Ceapa are, de asemenea, calități care o fac utilă în caz de infecție și inflamație. Această legumă este bogată în vitamina C și are proprietăți antimicrobiene, prevenind îmbolnăvirea și luptând totodată cu infecțiile virale, dar și de natură bacteriană.

Hreanul combate bacteriile și fungii

Hreanul împedică dezvoltarea și multiplicarea bacteriilor și fungilor, dar are și proprietăți diuretice, poate reduce tensiunea arterială și are efecte benefice pentru sistemul osos.

Ardeiul iute, efecte inflamatorii puternice

Ardeiul iute, bogat în capsaicină, are de asemenea efecte antiinflamatorii puternice. Capsaicina luptă și importiva bacteriilor gram-negative.

Oțetul de mere, un alt ingredient cu proprietăți antibacteriene

Oțetul de mere scade nivelul de colesterol din sânge, controlează nivelul de zahăr, dar contribuie și la scăderea în greutate. Totodată, are proprietăți antibacteriene și elimină infecția cu candidoză. Proprietățile sale antihistaminice combat alergiile, curățând mucusul.

Ce contraindicații are această băutură din 7 ingrediente?

Contraindicaţiile acestei băuturi sunt afecțiunile digestive, precum gastritele şi ulcerele gastro-duodenale, hiperaciditatea, problemele la nivelul veziculei biliare-diskinezie, calculii, colecistita, bolile inflamatorii acute, febra, alergiile, insuficiența renală și litiaza renală. 

Ghimbirul nu se recomandă să fie consumat de femeile gravide sau de cele care alăptează și trebuie consumat cu precauție de pacienții cu diabet, întrucât influențează glicemia. Trebuie întreruptă administrarea dacă apar simptome neplăcute, arsuri gastrice, dureri retrosternale, senzație de vomă, vărsături, stare de amețeală.

Infecțiile virale și infecțiile bacteriene

Infecțiile virale apar în urma inhalării virusurilor, în urma ciupiturii unei insecte ori în urma contaminării prin contact sexual. Infecțiile bacteriene apar în urma contaminării cu anumite bacterii. Bolile precum gastrita, problemele la nivelul aparatului respirator, sinuzita, infecții ale ochilor, infecții urinare ori pneumonii, apar în urma unei infecții bacteriene.

Recomandarea noastră este să contactezi medicul de familie atunci când ai simptome de infecție: poate fi vorba de ceva care se tratează simplu, dar, în cazul în care este mai grav, medicul este cel în măsură să pună un diagnostic și să îți indice tratamentul adecvat.

Inflamația: când este benefică și când devine dăunătoare?

Inflamația acută este o parte normală a apărării organismului la răni sau infecții și, în acest fel, este benefică, însă devine dăunătoare atunci când apare în țesuturile sănătoase sau când durează prea mult. Cunoscută sub numele de inflamație cronică, aceasta poate persista luni sau ani.

Inflamația poate rezulta din mai mulți factori, cum ar fi produse chimice de mediu, radiații, leziuni precum zgârieturi, înțepături de insecte sau o așchie intrată în piele, agenți patogeni precum bacteriile, virusurile sau fungii.

Inflamația joacă un rol cheie în multe boli, dintre care unele devin din ce în ce mai frecvente. Bolile inflamatorii cronice contribuie la mai mult de jumătate dintre decesele din întreaga lume. Inflamația este asociată cu boli autoimune precum artrita reumatoidă, boli cardiovasculare cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile de inimă, tulburări gastro-intestinale, cum ar fi boala inflamatorie intestinală, boli pulmonare precum astmul, boli mintale precum depresia, boli metabolice precum diabetul de tip 2, boli neurodegenerative precum boala Parkinson și unele tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
NIH – Inflammation 
https://www.niehs.nih.gov/health/topics/conditions/inflammation/index.cfm
ECU – Foods That Help Fight Germs
https://crw.ecu.edu/2020/07/22/foods-that-help-fight-germs/


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0