Dating-ul pe timp de pandemie: sfaturi și informații utile

Prima întâlnire e mereu plină de emoții, iar acestea pot fi și mai puternice în contextul pandemiei COVID-19. Pe lângă gândurile cu privire la cum va decurge întâlnirea în sine, acum ai și alte îngrijorări, mai ales în privința contactului direct cu o persoană din afara anturajului apropiat. 

Medicii psihologi sunt de părere că, deși circumstanțele actuale nu sunt ideale pentru a intra în contact cu persoane străine, este bine să privești partea plină a paharului și să faci acest pas, pentru că beneficiile interacțiunii sociale sunt foarte importante, mai ales în această perioadă. 

Iată câteva sfaturi și informații de folos dacă intenționezi să reiei dating-ul în această perioadă complicată. 

1. Pregătește-te fizic, mental și spiritual pentru întâlnire

Începe prin a te pregăti într-un fel care să te facă să te simți încrezătoare și în armonie cu tine însăți. Pentru unele persoane, acest lucru poate însemna o sesiune de cumpărături de haine noi, care să le facă să se simtă mai atrăgătoare. Pentru altele, un ritual de îngrijire, cum ar fi o baie relaxantă, o rutină completă de skincare sau ascultatul de muzică înainte de a ieși din casă, este soluția. 

Orice te face să te simți bine în pielea ta înainte de a pleca la întâlnire contează pentru starea ta de spirit pe parcursul serii.

2. Stabilește ce fel de întâlnire te face să te simți mai confortabil

La ora actuală, întâlnirile cu persoane noi se pot petrece atât în aer liber, față în față, cât și virtual. Dacă te simți mai împăcată ca prima întâlnire să fie prin ecranul telefonului, laptopului sau tabletei, propune-I partenerului această opțiune. Siguranța și liniștea sufletească sunt cele mai importante aspecte atunci când reiei întâlnirile romantice.

3. Stabilește, de la început, limitele în care te simți în siguranță

Este foarte important să reflectezi și să îți stabilești, apoi, limitele de confort, pe care să le poți împărtăși apoi cu partenerul de întâlnire. De asemenea, este important să discutați și limitele dorite de acesta. Comunicarea este esențială în acest sens, pentru a elimina orice senzație de nervozitate, jenă sau disconfort.

Odată discutate, un aspect important este să nu permiți încălcarea acestor limite, în pofida posibilelor insistențe din partea partenerului. De exemplu, dacă nu te simți în siguranță să vă vedeți într-un spațiu care nu respectă măsurile de distanțare și protecție, chiar dacă partenerul insist să mergeți într-un asemenea loc, o atitudine fermă, dar comunicativă și deschisă poate rezolva acest conflict.

4. Dacă prima întâlnire este virtuală, pregătește-ți terenul

Pregătirea înainte de o întâlnire virtuală poate îndepărta sentimentul incomod de noutate și stângăcie. 

Începe prin a-ți pregăti spațiul din casă. Un fundal ordonat și aerisit poate forma o primă impresie puternică, așa că e bine să fii atentă la detalii. Dacă lucrezi de acasă, încearcă să ții întâlnirea virtuală în afara spațiului de lucru, pentru a schimba ambianța și a te simți cât mai aproape de o întâlnire în carne și oase. 

Un alt detaliu important este lumina. Felul în care bate lumina pe spațiul în care te regăsești, dar și pe tine, va conta mult în imaginea redată pe cameră. Gândește-te la ce tip de lumină te avantajează atunci când îți faci poze și încearcă să reproduci acel efect. 

5. Fă o plimbare înainte sau după întâlnire

Mersul pe jos, mai ales în natură, ajută la ordonarea gândurilor și la un control mai bun al sentimentelor. Dacă ești foarte emoționată înainte de întâlnire, e o idee bună să dai o tură de parc sau chiar în jurul blocului, înainte de ora stabilită. Același lucru se aplică și după întâlnire - o plimbare te va ajuta să rememorezi momentele plăcute sau mai puțin plăcute din întâlnire și să îți formezi o părere mai bine închegată despre potențialul partener. 

6. Elimină distracțiile

Dacă petreci mult timp pe telefon, vei lăsa impresia că nu ești interesată de partener pe durata întâlnirii. Este mai bine să îți pui telefonul pe silent sau să nu îl ții la vedere, pentru a evita tentația de a sta pe el. 

De asemenea, dacă te afli în spațiu deschis, e ușor să ai atenția răpită de forfota din jur. Concentrează-te pe discuția cu partener, pune-i întrebări sau vorbește-i despre tine, pentru a menține conversația. 

7. Alege o tematică pentru întâlnire

De obicei, orice întâlnire are o tematică, construită în jurul unei activități principale. De cele mai multe ori, este vorba despre o cină, un film sau o plimbare în parc. Cum multe din activitățile vieții normale nu sunt permise în această perioadă, e o idee bună să fii creativă.

Fă o listă cu opțiunile de activități disponibile și propune-i partenerului câteva idei. De exemplu, dacă locuiți aproape unul de celălalt, puteți comanda de la un restaurant din zonă care vă place. De asemenea, puteți încerca să gătiți ceva împreună - o experiență mult mai distractivă. 

8. Jucați un joc online împreună

Există foarte multe aplicații de jocuri de echipă, care poate fi formate și numai din două persoane, pe care le puteți încerca pentru o primă întâlnire, mai ales dacă e virtuală. Prin strategia de joc, puteți să vă cunoașteți mai bine, fără disconfortul unei intimități premature. 

9. Pregătește un picnic

Un picnic în parc este o activitate relaxantă, plăcută și perfectă pentru o primă întâlnire. În plus, eviți multe riscuri asociate cu o posibilă infectare COVID-19, care sunt mai crescute dacă vă întâlniți într-un spațiu închis. Alege un parc mai puțin aglomerat. 

10. Mergeți într-o drumeție

Poate nu la prima întâlnire, dar la a doua, dacă totul decurge bine, puteți să faceți o drumeție în apropierea orașului, în aer liber. Este o oportunitate bună  de a forma o conexiune reală cu partenerul și de a-l cunoaște mai bine.

Sfaturi utile pentru întâlnirile față în față

Dacă urmează să ai o întâlnire fizică, nu uita să:

-    Porți masca de protecție
-    Practici distanțarea socială față de persoanele din jur
-    Optezi pentru un loc de întâlnire în aer liber, de preferat
-    Limitezi contactul fizic

Chiar dacă aceste măsuri pot fi ușor stânjenitoare, ele pot stabili niște limite de grijă și respect reciproc, care vă vor ajuta să clădiți o relație sănătoasă. 


Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
Healthline - Ready to Date During the Pandemic? Here Are Some Tips for a Successful First Date
https://www.healthline.com/health/relationships/first-date-tips 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0