Machiajul în funcție de forma ochelarilor

Pentru persoanele care poartă ochelari, linia ochilor rămâne undeva în umbră dacă trăsăturile nu sunt subliniate corespunzător. Pentru a scoate în evidenţă privirea, intensitatea machiajului trebuie adaptată în funcţie de forma şi culoarea ramelor de ochelari.

Formă

Dacă ramele ochelarilor sunt foarte groase, atunci machiajul ochilor trebuie să fie mai natural. În acest caz puteţi trasa o linie cât mai fină de eyeliner deasupra genelor ondulate şi ulterior subliniate prin mascara. Iar dacă nu stăpâniţi atât de bine tehnica de trasare a tuşului, vă puteţi juca cu nuanţe de piersică şi nisipiu pentru obţinerea unor umbre discrete pe pleoapele superioare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru ramele jucăuşe, colorate, puteţi merge pe un stil de machiaj cu contur bine definit prin creion negru şi completat de blush definit. Pentru ochelarii fără rame, puteţi îndrăzni mai mult prin machiaj, combinând nuanţe de bronz metalizat cu contur negru. Jocul interesant de accesorii poate fi subliniat prin adaptarea stilului de make-up la stilul de ochelari. Astfel, ramele retro de ochelari se asociază perfect cu un ruj roşu mat sau burgundi, iar ochelarii fără rame se completează perfect cu un smokey eyes şi buze nude.

Culoare

Culoarea ramelor de ochelari mai poate fi aleasă si în funcţie de contrastul pe care aceasta îl face cu nuanţa irisului. Ramele orange evidenţiază prin contrast cularea albastră a irisului, cele roşii sunt perfecte pentru ochii verzi şi cele mov pentru ochii căprui.

Un alt aspect care influenţează alegerea culorii ramelor în funcţie de trăsaturi este aspectul tenului. Pentru un ten foarte deschis la culoare, nu se recomandă rame maro sau aurii. În schimb, acestea sunt ideale pentru un ten măsliniu. În cazul unui ten cu pigment roşu sau cu imperfecţiuni, nu se recomandă ramele roşii pentru că acestea evidenţiază zonele roşii ale feţei.

Şi nu uitaţi: cu cât ramele sunt mai groase, cu atât machiajul ochilor trebuie să fie mai natural, conform principiului "less is more"!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0