7 ponturi pentru recapatarea motivatiei la inceput de an

Dupa vacanta de Craciun e posibil sa te simti coplesit de reintoarcerea la serviciu asa ca nu ar strica sa stii aceste trucuri care te ajuta sa iti recapeti motivatia la inceput de an.

Motivatia este aliatul tau de pret, in timp ce lipsa acesteia nu poate aduce nimic bun, performanta in niciun caz. La inceput de an e bine sa iti recapeti motivatia pentru a avea succesul asigurat. Foloseste cateva trucuri care asigura recapatarea motivatiei la inceput de an 2018.

Metode de recapatare a motivatiei

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Aminteste-ti ce iti doresti – ia o pauza de cateva minute si aminteste-ti ce vrei tu, de fapt, sa obtii de la viata. Fie pe plan personal, fie pe plan profesional, e important sa iti amintesti in permanenta care este scopul tau. Facand acest lucru, amintirea va reveni, mai mult ca sigur, odata cu motivatia care te va pune in miscare.

Seteaza-ti obiectivele – pentru a reusi ce iti doresti pe termen lung, e bine sa faci un plan din aproape in aproape. Asadar, seteaza-ti obiectivele pentru anul 2018, astfel incat sa ai posibilitatea sa le bifezi pe masura ce le atingi. Poate iti doresti o promovare, un job nou sau sa iti oficializezi relatia – indiferent de lucrurile pe care ti le propui pentru 2018, e important ca obiectivele sa iti fie clar stabilite in minte.

Concentreaza-ti atentia asupra prezentului – e minunat ca ai avut o vacanta reusita, insa trebuie sa iti concentrezi atentia asupra momentului prezent. Vacanta s-a incheiat, acum ai revenit la rutina zilnica si trebuie sa dai tot ce ai mai bun.

 

 

Gaseste-ti un motto – fie ca este vorba despre un citat celebru sau pur si simplu sunt niste ganduri pe care chiar tu le ai, e important sa ai un motto. Scrie-l undeva la vedere astfel incat sa il citesti in fiecare dimineata. Il poti scrie la inceputul agendei personale sau pe ecranul de pornire al telefonului – important este sa citesti cuvintele care te motiveaza, in fiecare zi.

Stabileste-ti un program zilnic – orele de trezire si de culcare, precum si cele de masa, trebuie sa fie batute in cuie. E posibil ca uneori sa nu dai randament pur si simplu pentru ca nu esti odihnit sau hranit corespunzator asa ca propriul corp te va sabota. 

Vizioneaza un film care te impresioneaza atunci cand simti ca ti-ai pierdut motivatia – poate fi vorba despre Forrest Gump, Micul Print sau orice alt film cu care rezonezi, vei observa ca imediat ce vei urmari un film inspirational, motivatia va reveni.

Pur si simplu, apuca-te de treaba – asa cum pofta vine mancand, si motivatia poate veni muncind. Fa ceea ce trebuie facut in acord cu obiectivele, dorintele si valorile tale si motivatia va reveni, la un moment dat. Nu forta lucrurile si nu te frustra pentru ca nu reusesti sa revii pe linia de plutire din primele zile ale anului. Fiecare dintre noi are propriul ritm asa ca nu trebuie sa te judeci prea aspru.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0