tensiune arteriala la 35 de ani

Buna ziua! sunt o fire anxioasa si pe langa aceasta, din cand in cand am puseuri de tensiune. in mod normal (masurata acasa), tensiunea mea e in jur de 13,5-14/8-9. mereu a fost asa, insa nu am medicatie, caci medicul meu nu recomanda inca (am facut eco doppler, EKG, holter si au iesit normale). insa uneori, simt cum creste tensiunea, mi s-a intamplat uneori ca si de dimineata, la trezire, sa ma simt anxioasa, cu tensiune (cred eu, nu am masurat-o pentru ca nu am vrut sa ma agit si mai mult, ins adupa ce m-am calmat, am avut o durere de cap toata ziua). am atacuri de panica, nu neaparat legate de tensiune. fac psihoterapie, insa nu reusesc sa controlez starile de tensiune. sunt si ipohondra. imi este teama de aceste puseuri de tensiune, nu stiu daca este vorba de tensiune in urma unui atac de panica, sau chiar am hipertensiune (mentionez ca am antecedente in familie). ce imi recomandati? e grav? multumesc! (mentionez ca nu beau alcool, nu fumez, dar sunt sedentara)

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Daniela Bartoș - Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Medicină Internă, Medic Primar Cardiologie, Expert DOC

Buna ziua!

Cauzele hipertensiunii pot fi multiple, insa acestea pot sa depinda foarte mult de starea dumneavoastra fizica si psihica. Stresul, anxietatea, tulburarile emotionale - unele emotii puternice - pot cauza un "varf" in ceea ce priveste tensiunea arteriala, care creste foarte mult. Recomandarea mea este sa mergeti la medicul cardiolog pentru un tratament personalizat, in functie de cat de oscilanta este tensiunea arteriala in cazul dumneavoastră. In felul acesta veti reusi sa tineti tensiunea arteriala sub control si sa evitati complicatiile. Mai multe puteti citi in acest articol: https://doc.ro/hipertensiune/suferi-de-tensiune-oscilanta-iata-cum-o-stabilizezi. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.