Sfat pt analizele facute

Buna ziua, ma numesc Ramona Lasconi, sunt din Hunedoara dar de 3 ani locuiesc cu familia in Uk, de cateva saptamani ma durut burta sub butic, si am avut cate scaune cu sange( firicele de sange si mucus), am solicitat un control la medicul de familie care mi-a recomandat sa fac ceva analize de sange cat si de scaun. Cele de sange sunt ok dar la cea de scaun mi- a iesit calpotectina fecala foarte mare, medicul recomandandumi o colonoscopie. Intrebarea mea este daca nu pot repeta analiza de scaun sau efectua alta analiza pt a evita colonoscopia? Va multumesc din suflet pt evenualele raspunsuri! O zi minunata! Ramona Lasconi

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Colonoscopia este o investigație foarte importantă, mai ales atunci cân calpotectina fecală este foarte mare. Recomandarea mea este să urmați sfatul medicului. Mai multe despre această investigație, dar și cum vă puteți pregăti pentru ea, puteți găsi aici: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-colonoscopie și https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/colonoscopia-metoda-de-diagnostic-dar-si-de-tratament. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.