Se pot trata efectele asupra bebelusuli in urma depresiei pe timpul sarcini?

Buna ziua. Din pacate am avut o stare foarte proasta pe timpul sarcini, am plans foarte mult, am suferit foarte mult. Acum merg la psiholog, sunt pe "drumul" spre a iesi din impas, dar mai am scapari si sunt destul de nervoasa. Un impediment pentru a reusi sa ies din impas este vina si teama teribila ca efectele asupra bebelusului in timpul sarcini, cat si acum, "il distrug", cum spun eu. Ma sperie, ma ingrozeste idea ca viata lui va fi grav afecta de aceste trairi ale mele. Am nevoie sa aud de la un expert, daca este adevarat de sigur, ca efectele pot fi combatute, tot de mine normal. Tot caut articole pe net, dar gasesc doar cum il poate afecta, cea ce ma inspaimanta. Tot odata, daca as putea sa folosesc ceva medicamente care sa ma ajute sa nu ma mai imi ies din fire atat de usor, pina ce voi invata sa ma controlez, si voi putea sa uit, sa vindec, sa "sterg", sa invat sa traiesc cu tot ce ma facut si ma face sa fiu asa. Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Nadia Gorduza - Medic Psihoterapeut

Bună ziua. Felicitări pentru curajul de a căuta ajutorul de care aveți nevoie, discutând despre problemele care vă frământă cu un psiholog. Discutați cu specialistul despre medicamente, pentru că multe dintre acestea se pot transfera la bebeluș, prin laptele matern, în cazul în care alăptați. Pentru că ați început să tratați depresia din vreme, cu siguranță o să învățati să aveți mai multă răbdare. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.