Rutina pentru par fin cu tendinta de ingrasare

Am un tip de par foarte fin, moale si cu tendinte de ingrasare. Imi este foarte dificil sa il aranjez, pentru ca isi pierde din volumul de la radacina si se electizeaza usor, astfel necesita o cantitate mare de produse pentru a arata decent. Ultima data cand am fost la coafor, am cerut sfatul specialistului, dar mi-a spus ca fara intreaga rutina pe care o urmez in prezent nu am sanse ca parul meu sa arate bine. Parul este tuns intr-un bob lung, usor filat. Rutina mea : dupa spalarea cu un sampon pentru par gras, folosesc spuma pentru volum si il usuc cu peria rotativa, la final tapez radacinile parului si aplic fixativ din belsug. Am incercat sa aplic sampon uscat, sperand sa scap de nevoia de tapare, dar nu am scapat. Ce imi recomandati sa schimb in rutina mea, pentru a nu imi afecta in continuare sanatatea parului ?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Florin Noje - Hairstylist, Expert DOC

Trebuie sa folosesti produse care pot inlocui produsele de tipul spuma clasica si care confera parului un super volum si o textura de invidiat. Ca baza de coafat, adica inaite de uscat, pe parul sters cu prosopul, poti afplica un spray de tipul beach waves. Apoi usuci normal, cum faci de obicei. 

Inchei folosind un fixativ pentru volum, eventual o varianta cu o pudra foarte fina si agenti de fixare care creeaza o super textura voluminoasa. Poti opta si pentru un spray pudrat mai lejer dar care are tot un efect de intarire a parului. 

Iar pentru ingrijire mergi pe game care neutralizeaza efectele de ingrasare si echilibreaza, restabilind densitatea parului.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.