Buna ziua! Am si eu o intrebare sua mai bine zis o curiozitate. De obicei asiaticii, chinezii, japonezii mananca pe mese foarte mici, stand pe jos. Exista o explicatie pentru acest lucru? Are beneficii pentru sanatate sau digestie?
1 răspunsPentru asiatici servirea la ore relativ fixe a meselor(trei mese pe zi care nu depasesc 30-45 min fiecare)ocupa un loc important de la care nu se abat.Supele le servesc din boluri mici iar felurile principale(obligatoriu comanda numar cu sot)sunt tot in portii mici folosindu-se de betisoare pentru a lua cat mai putina mancare in ele,mesteca de multe ori pentru a digera mai bine hrana,a da comanda creierului informatia de satietate,beau in timpul meselor ceai verde si de iasomie,pentru a ajuta digestia iar dupa masa ceai de trandafiri(niciodata nu beau ceai pe stomacul gol pentru a nu-l irita).
De ce sunt slabi?Datorita procesului de maruntire a alimentelor inainte de preparare dar si a perioadei de gatire si a combinatiei de condimente,proces care e menit sa aduca sanatatea si nu sa produca probleme digestive,astfel:
-carnea o combina cu verdeturi protejand ficatul
-legumele le servesc calde si putin preparate-mentin vitaminele si protejeaza stomacul
-zaharul e folosit in cantitati mici ,doar sa dea gust si sa protejeze pancreasul
-grasimea e combinata cu sosuri iuti sau acre ca sa-i taie efectul
-painea si lactatele sunt excluse