Riscuri hepatita C

Bună ziua! Mama mea, în vârstă de 52 de ani, a descoperit ca este purtătoare de virus hepatic C și refuza orice alta investigație specifica pe motivul ca mama ei, în urma cu 16 ani, in urma unor lucrări dentare a fost diagnosticata cu ciroza hepatica si a decedat după tratament și regim alimentar ce a durat 1an și jumatate! Mama mea acum acuza dureri dentare care nu trec cu nici un antiinflamator și antialgic! Nu prezintă nici un semn al vreunei inflamații la prima vedere! Ce ar putea face cu intervenții minim invazive pentru a descoperi de unde durerile astea ce țin de săptămâni! Mulțumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Carmen Trufaș - Medic Stomatologie

Buna ziua,

Mergeti la un centru special pentru o radiografie dentara, care va arata daca exista infectii subgingivale ce dau aceste dureri, sau daca un nerv dentar este afectat. Apoi, un consult la medicul stomatolog. Un simplu consult nu implica nicio interventie, si oricum veti anunta medicul stomatolog ca mama este purtatoare a acestui virus, si veti decide ulterior impreuna daca, in urma diagnosticului, sunt necesare sau nu anumite interventii.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.