Recomandare cura salina - copil 12 ani cu astm pe fond alergen

Doamna Doctor Madalina Craciun, Baiatul meu a avut alergie la proteina din laptele de vaca (APLV). Din aceasta cauza a capatat manifestari asmatiforme pe fond alergen. In acea perioada, orice intoxicatie cu lapte, se reflecta cu manifestari asmatiforme, se sufoca. La varsta de 8 ani, am costatat ca a scapat de aceasta alergie si poate consuma produse care contin lapte. Din pacate, manifestrile asmatiforme se mentin si acum. Astfel, in cazul unei raceli, are probleme de respiratie si este nevoit sa faca pufuri cu Ventolin si Flixotide. Vreau sa merg cu el la salina pentru a face un tratament pentru a putea scapa de aceste probleme. Apelez la dumneavoastra, ca specialist, sa ne recomandati la ce salina sa mergem si sa ne recomandati cura de tratament. Va multumesc! Cu toata consideratia, Florin Neagu 0723.669.664

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Mădălina Crăciun - Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Expert DOC

Bună ziua. Încep prin a sublinia importantă confirmării diagnosticului de astm bronșic. Istoricul și semnele clinice menționate stau la bază diagnosticului, dar evaluarea simptomelor ca dispneea și wheezingul este adesea dificilă. Măsurarea funcției pulmonare cu evidențierea obstrucției bronsice confirmă diagnosticul. Indicațiile salinoterapiei se referă într-adevăr la afecțiuni respiratorii cronice (bronșite cronice, astm bronșic). Terapia implică inhalarea aerosolilor de sodiu, potasiu, calciu, magneziu care sunt apreciați că având calități terapeutice prin resorbția la nivelul epiteliilor căilor aeriene superioare și a aparatului bronho-alveolar. Este vorba despre o decongestionare produsă de aerosoli asupra mucoaselor căilor respiratorii. Recomand salinele de adâncime, deoarece se constată un ușor hiperbarism, considerat favorabil terapiei respiratorii. Lipsesc de obicei alergenii și poluanții. Pacienții stau de obicei 1-2 ore pe zi în salină, respirând aerul cu aerosoli terapeutici, o perioadă de 1-2 săptămâni. În țara noastră sunt multe saline, le amintesc pe cele din: Slanic-Prahova, Turda, Praid. Este foarte important pentru copil să fie evaluat de către un medic de specialitate, înainte să înceapă acest tip de terapie. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.