Proteza dentara

Buna ziua. Sunt Elena, am 58 ani. Am hepatita C luata de la stomatolog si sunt sub tratament cut Zepatier pana pe 14 Febr-2019. Am proteza dentara pe maxilarul superior cat si pe cel inferior. Pe partea de sus nu mai am niciun dinte nici masea iar jos am 3 dinti in fata care trebuiesc scosi. Sunt nevoita sa-mi fac alta proteza deoarece nu sunt multumita cum a fost lucrata. De la inceput a fost larga si fara adeziv nu s-a fixat deloc pe gingie. Proteza superioara se fixeaza mai bine cu adeziv dar cea de jos nu. As putea sa fac doar proteza de jos si sa extrag si dintii? Gingiile s-au atrofiat rau, nu stiu ce sa fac. Pot face extractia dintilor daca am hepatita c si urmez cu tratament antidepresiv? Va rog sa ma sfatuiti cum este mai bine. Daca va fi nevoie sa fac toata proteza din ce material sa fie, sa se muleze pe gingii. Dai o gramada de bani si te alegi cu Hepatita C. Va multumesc. Va doresc multa sanatate. O zi buna. Cu respect, Elena

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Carmen Trufaș - Medic Stomatologie

In situatia descrisa, este necesara o consultatie pentru a evalua exact situatia actuala referitoare la cavitatea orala dar si la starea protezelor. Dupa examenul clinic, ne putem pronunta care este solutia potrivita pentru situatia dumneavoastra. Se poate realiza o singura proteza, cu conditia ca lucrarea antagonista sa fie realizata corect, deoarece proteza inferioara se va reface in functie de proteza superioara. Ce ar trebui sa stiti de la bun inceput, este faptul ca osul maxilarului inferior de regula este unul mai putin generos, motiv pentru care protezele mobile pun dificultati referitoare la stabilitatea acestora pe campul protetic.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.