pete pigmentare

Buna ziua, Ma confrunt de ceva vreme cu pete pigmentare aparute pe fata - mai precis frunte, barbie si in zona pometilor. Am facut o serie de tratamente gen mezoterapie, peelinguri, dar petele tot mai exista. Folosesc zilnic crema protectie solara SPF 50+, nu imi expun fata la soare, am un stil de viata echilibrat zic eu, momentan urmez un tratament cu produse bazate pe vitamina C, parca s-au mai diminuat petele, dar tot exista. Credeti ca exista o solutie ca acestea sa "dispara" de pe fata? Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Intr-adevar, exista numeroase abordari si tratamente pentru petele pigmentare, dupa cum puteti citi si in acest articol: https://doc.ro/frumusete/hiperpigmentarea-pielii-cum-o-previi-dar-si-cum-o-tratezi. Sfatul meu este sa urmati tratamentul intocmai cum vi l-a prescris medicul dermatolog si sa nu il intrerupeti decat daca va spune specialistul. In unele situatii, si terapia cu laser poate sa contribuie la estomparea petelor generate de soare, insa trebuie sa stiti sigur ca acest tip de terapie nu va este contraindicata (din motive medicale). Discutati cu medicul dermatolog despre o posibila schimbare a tratamentului, daca acesta nu da rezultate. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.