Markere tumorale

Bună seara, sunt diagnosticată cu hipotiroidism și Hashimoto, în urma unor ecografii la ambii sâni, mi s a dat diagnosticul de sâni fibrochistici,unul dintre sâni a început să curgă un lichid maroniu închis, în urma acestei scurgeri și ecografii doamna doctor mi a propus să fac analizele Ca 15-3, valoarea maximă fiind 28,5,iar rezultatul analizelor mele sunt 27,4.Va rog mult să mă îndrumați unde trebuie să mă prezint, unde ar trebui să ajung?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Așa cum e precizat și în acest articol: https://doc.ro/sanatate/cat-de-credibili-sunt-markerii-tumorali, CA15-3 (Antigenul Carbohidrat 15-3) creşte în afecţiuni hepatice (ciroză, hepatite), afecţiuni autoimune gen lupus sau sarcoidoză, dar şi în cazul unor leziuni mamare benigne. CA 15-3 poate creşte în diverse cancere (mamar-rar în stadiile incipiente, pulmonar, ovarian, endometrial, vezica urinară, sau gastrointestinal). De aceea, recomandarea mea este să luați legătura cu un medic primar Radiologie și Imagistică medicală, specializarea Imagistica Sânului. El vă poate îndruma cu privire la ce analize medicale sau investigații ar trebui să mai faceți, pentru un diagnostic corect. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.