lista medicamente

Buna ziua, dna doctor Liliana ma numesc si va scriu in legatura cu mama mea. A facut un EKG de rutina in urma caruia medicul a stabilit ca a suferit un preinfarct cu ceva timp in urma . Am mers si am facut o coronarografie , troponina , nu s au gasit blocaje , nu a fost nevoie de stent . I s au prescris medicamente iar dupa trei luni mama a mers la control la medicul din zona unde locuieste . Aici i s au adaugat alte medicamente la cele prescrise initial ( deci al doilea medic ) . Nu s a stabilit un diagnostic, i s a spus ca e posibil sa fie un sindrom emotional pt ca , fizic, nu au gasit nimic . Nimic, adica nu au fost blocaje pe artere . Acum doua zile mama a avut vertij puternic , durere in piept , tensiune 18 cu 9 . Dintr-odata . A chemat medicul acasa ( locuieste la sat ) , i a administrat un xanax, algocalmin si nitroglicerina . Si a revenit. Dar i a mai adaugat si el niste medicamente ! Eu sunt in UK si ajung acasa in decembrie, vom merge la un cardilog sa fie controlata din nou si sa se stabileasca o medicamentatie pt ca mi se par prea multe si amestecate . Bineinteles ca eu nu sunt medic si am nevoie de o parere a unui profesionist. D na doctor, mama e tot ce am pe lumea asta , facem orice sa ne tinem parintii in viata , are doar 68 de ani , suparata o viata intreaga si singurica.. Iertati-ma, va rog .. Lista ei de medicamente este urmatoarea -tritace, controloc, betabloc, aspirina, trombex, olicard,midocalm, preductal, sortis. Care este parerea dvs, va rog ? Multumesc din suflet ! Cu respect , LILIANA

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Daniela Bartoș - Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Medicină Internă, Medic Primar Cardiologie, Expert DOC

Bună ziua,

Ideal ar fi să programați consultul cât mai curând posibil. Într-adevăr, există posibilitatea unei interacțiuni între medicamente, dar trebuie investigat cazul particular al mamei dumneavoastră.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.