Interpretare analize profil lipidic

Bună ziua. Îmi puteți recomanda la ce specialist as putea sa merg deoarece ultimile analize medicale îmi arata o creștere a colesterolului seric total de 261,46, HDL =115,93, LDL=158,96. Valorile se mențin cescuțe fata de intervalul de referință de peste un an, dar niciodată nu au fost asa mari. Menționez ca am 21 de ani, IMC 21,8, nu sunt fumătoare sau consumatoare de alcool si fac sport de performanta. Mulțumesc anticipat pentru timpul acordat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Daniela Bartoș - Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Medicină Internă, Medic Primar Cardiologie, Expert DOC

Bună ziua,

Vă recomand să discutați cu medicul de familie sau cu un medic internist despre aceste rezultate, pentru că analizele trebuie interpretate mereu într-un context mai amplu, care să ia în considerare și istoricul personal, eventual și rezultate la alte investigații care s-ar putea impune în situația dumneavoastră.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.