intarzierea menstruatiei

buna ziua! am o mica dilema si frica in acelasi timp si m-ar ajuta tare mult un sfat de la dvs! Acum o luna, am luat pastila de a doua zi, la 2 ore de la intamplare, adica foarte rapid. Pastila a fost aceea care se ia de 2 ori pe an, adica o singura pastila, nu 2. Nu stiu daca era cazul neaparat, insa nu am vrut sa ne riscam. Dupa ce am luat pastila, menstruatia mea a venit chiar mai devreme decat trebuia, nu a intarziat, nu mi a fost rau, nu am avut nimic, insa menstruatia a fost una ciudata, adica nu a fost ceva cu mare “flux” ca sa zic asa, adica mai mult amageala si a durat 7 zile, iar in mod normal la mine dura cam 5 zile maxim. De la acea pastila, am mai avut contact sexual cu prietenul meu, insa am avut grija si eu si el de data aceasta. Acum, cand trebuia sa imi vina menstruatia iarasi, nu a venit, iar acum are deja 7 zile intarziere. Sanii ma dor, nu tare, dar ma dor, mai am si dureri in zona ovarelor uneori, am observat si pe lenjerie un lichid alb, iar pe internet am citit ca acela este un semn ca menstruatia trebuie sa vina, insa deja am 7 zile intarziere si imi este foarte frica. Credeti ca poate fi si vina pastilei si sa am efecte adverse chiar si la o luna dupa ce am luat-o? Eu m-am gandit sa imi fac un test de sarcina insa imi este frica.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Pastila de a doua zi poate provoca femeilor dereglari ale ciclului menstrual. Astfel, pot avea parte de menstruatie fie prea repede, fie mult mai tarziu decat in mod normal. Mai mult, pastila poate avea efect si asupra cantitatii de sange, motiv pentru care este posibil sa aveti parte de scurgeri mai abundente sau mai scazute decat in mod normal. Pastila nu provoaca lipsa menstruatiei, motiv pentru care, daca observati ca nu aveti menstruatie dupa 3 saptamani de la administrare, puteti sa faceti un test de sarcina. Mai multe despre pastila de a doua zi, puteti citi aici - https://doc.ro/sanatatea-femeii/anticonceptionale-tipuri-pareri-denumiri-informatii-complete#pilula-de-a-doua-zi. Sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.