Infarct miocardic

Buna seara! Sotul meu a avut cu ceva timp in urma un infarct miocardic si nu i s-a recomandat nici un tratament. Am fost surprinsa de acest lucru, explicatia domnului doctor care i-a facut coronarografia fiind aceea ca problema a fost remediata prin aceasta interventie. Nu trebuia instituit un tratament pentru preventie? Va multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dragoș Cuzino - Medic Primar Imagistică Medicală, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este foarte important ca sotul dvs. sa mearga la controale regulate, intocmai cum i-a recomandat medicul. Exista mai multe schimbari pe care pacientul le poate face in stilul sau de viata, pentru a preveni un al doilea infarct miocardic, dupa cum puteti afla din acest articol: https://doc.ro/angina-pectorala-cardiopatie-cauze-simptome-complicatii/infarct-semne-prevestitoare-si-tot-ce-este-esential-sa-stii#stil-de-viata-preventie-infarct. Coronarografia este o procedura cu numeroase beneficii, unul dintre acestea fiind ca prin aceasta procedura se realizeaza deschiderea prompta a vasului blocat cu un cheag. Veti gasi mai multe informatii aici: https://doc.ro/sanatate/investigatiile-cardiologice-invazive-coronarografia si aici: https://doc.ro/angina-pectorala-cardiopatie-cauze-simptome-complicatii/angiografia-coronariana-ce-este-cum-se-efectueaza-cand-este-indicata. Nu uitati ca este important ca sotul dvs. sa aiba un stil de viata sanatos, pentru a nu pune inima in pericol. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.