Fibroza hepatica F4 - ciroza

Buna ziua, am 52 de ani si am fost diagnosticat in urma testului cu fibroscan: Steatoza hepatica S3 si Fibroza hepatica F4, va rog sa imi recomandati la ce clinica si specialitate mai buna ma pot adresa pentru a-mi recomanda un tratament, multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua, va multumim foarte mult pentru mesaj si va doresc, in primul rand, foarte multa sanatate! Situatia dumneavoastra ar trebui sa fie monitorizata de un medic gastroenterolog, care sa va recomande un plan de tratament si sa va evalueze periodic. Pe langa tratament, sunt foarte importante si modificarile in stilul de viata, pentru evitarea complicatiilor. Va recomand aceste doua materiale:

https://doc.ro/steatoza-hepatica-sau-ficatul-gras/modificari-ale-stilului-de-viata-in-steatoza-hepatica

https://doc.ro/steatoza-hepatica-sau-ficatul-gras/exista-sau-nu-un-tratament-standard-pentru-steatoza-hepatica


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.