Factor reumatoid

Buna ziua , mi.a iesit factor reumatoid pozitiv la analize , as vrea sa stiu daca asta indica sigur o boala autoimuna sau pot fi si alte boli fara sa fie implicata boala autoimuna .Eu am dureri de spate ( mai am si o dicopatie lombara ) ,si au inceput sa ma doara si coatele ,umerii ,genunchii ,degetele ( o durere usoara )... mai deranjant e ca ma dor picioarele din articulatia soldului pana spre genunchi ( noaptea nu stiu ce pozitie sa mai adopt pt ca ma dor pe lateral ) ....Multumesc !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua.Valoarea pozitivă a factorului reumatoid poate surveni și dacă aveți o infecție cronică sau o boală pulmonară, de exemplu. Dar sunt și alți factori care pot influența valoarea factorului reumatoid, de aceea, recomandarea mea este să luați legătura cu un medic primar reumatologie, pentru un diagnostic corect. Până ajungeți la medic, puteți citi mai multe despre factorul reumatoid aici: https://doc.ro/poliartrita-reumatoida-analize-simptome-tratament/factorul-reumatoid-ce-este-cum-se-masoara-si-ce-boli-indica#boli-indicate-de-factorul-reumatoid. Multă sănătate!
 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.