Efectul anumitor medicamente si alimente asupra arteropatiilor

Am Boala arteriala periferica gradul I cat.2 Rutherford membre inf. bilateral. Am constatat ca daca beau bere uneori ulterior imi apar spasme musculare dureroase. De asemenea in prezent iau mai multe medicamente( Concor2.5, Corlentor5, Atacand8, Norvasc10, Xarelto2.5,Aspirina 75,Zetovar10/40, Milurit 100, Spiolto Respimat2,5/2,5) si in ulima vreme mi-a aprut o oboseala si dureri musculare, aparent si in oase, in special la nivelul coapselor . Puteti sa-mi explicati ce se intampla si care ar fi solutia. Am 78 de ani sunt singur si trebuie sa ma descurc. Daca este cazul vin la o consultatie la dv. numai sa-mi spuneti unde. Multumesc, Justin Marian

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Daniela Bartoș - Doctor în Științe Medicale, Medic Primar Medicină Internă, Medic Primar Cardiologie, Expert DOC

Bună ziua,

În schema dumneavoastră terapeutică este inclus cel puțin un medicament din clasa statinelor, iar unul dintre posibilele efecte adverse ale statinelor poate fi afectarea musculară, efect probabil amplificat de alcool. Nu trebuie sa consumați alcool în timpul administrării medicamentului. Mergeți și discutați acest aspect cu medicul dumneavoastră curant. Acestă v-ar putea prescrie un alt tip de trarament pentru colesterol, dar este important să respectați indicațiile terapeutice pe care le primiți de la acesta.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.