Decalotare

Buna seara!Sunt fericita mămica a unui băiețel de 1.7 luni iar subiectul decalotare îmi da de cap.Mentionez ca nu am forțat retractarea și nu avem nici o durere la urinare deșii uneori când penisul este in erecție băiețel zice au au....nu stiu dacă este din cauza pampersului sau pt ca “capul”penisului nu este ieșit inafara.Toata lumea ma sfătuit sa îl decalotez ca sa nu facă fimoza dar stiu ca cele 2 nu au legătura.....Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua. In cazul in care apare balonarea pielii in timpul urinarii, dificultate la urinare sau infectie, medicul pediatru poate recomanda decalotarea. Recomandarea mea este sa discutati cu medicul pediatru, pentru ca decalatorare are cateva beneficii, dar si riscuri. Mai multe despre aceasta puteti citi aici: https://doc.ro/sarcina-bebelusi-sanatatea-mamei/circumcizia-la-baieti-riscuri-beneficii-si-complicatii


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.