Cum pot scapa de bonturi la picioare?

Buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine.. Am 30 de ani si de cativa ani am vazut si am inceput sa am probleme cu bonturile la picioare! Este o problema de estetica: se vede urat dar ma si deranjeaza la incaltaminte... Nu prea mai pot incalta numarul meu, imi trebuie o marime mai mare, dar si de sanatate pt ca uneori ma dor! Va rog sa imi spuneti cum as putea sa scap de ele, printr-o metoda naturala! Va multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cea mai eficienta metoda de eliminare a monturilor se face chirurgical, asa cum am scris noi aici, chiar si la varste tinere. Ar trebui sa va adresati unui medic ortoped specializat in podologie, pentru a a vedea daca in cazul dvs pot fi aplicate in aceasta faza, anumite proceduri de fizioterapie, daca nu vreti sa apelati la chirurgie si monturie sunt dureroase si daca aparitia acestora este legata strict de purtarea unor anumite incaltari. Pentru a evita inrautatirea lor, optati pentru incaltaminte mult mai comoda, lata, tip sport, sandale, fara tocuri, nu apelati la dispozitive diverse de pe internet - acestea pot agrava deplasarea osoasa.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.