Colesterol mare

Am 28 de ani si o valoare a colesterolului de 368. Dintotdeauna am avut aceasta valoarea foarte marita, fara sa influenteze si vreo alta valoare (trigliceride etc) fara sa am vreodata o problema grava de sanatate. Ar fi recomandat sa iau un tratament medicamentos pt a scadea valoarea? Ideea este ca amandoi parintii mei au colesterol foarte marit, desi un stil de viata sanatos dintotdeauna. Multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Claudia Marin - Medic Primar Medicina de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Buna ziua,

Va rog sa mergeti la un medic specialist care sa va ofere un tratament adecvat si sfaturi pentru un stil de viata adaptat. Cel mai probabil este vorba despre o hipercolesterolemie familiala, despre care puteti citi mai multe aici: https://doc.ro/colesterol/hipercolesterolemia-familiala-afectiunea-care-se-manifesta-la-pacienti-tineri


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.