Chistul sinovial care nu doare, la copil de 5 ani, se opereaza?

Baietel de 5 ani, la mana dreapta pe interior are un chist sinovial, diagnostic confirmat de dr ortoped si chirurg, nu il doare si nu ii afecteaza mobilitatea. Este recomandata operatia sau este de preferat sa asteptam? Copilul nu face sport de performanta si nu stim sa fi avut o lovitura care sa cauzeze aparaitia chistului. Este nevoie si de alte analize? Ar putea fi simptome ale altei boli?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, daca acest chist sinovial nu prezinta simptomatologie dureroasa, parerea mea este ca sa nu interveniti atat de radical- prin opeatie si sa asteptati, urmarind evolutia. unele chisturi sinoviale se reduc spontan- mai ales la copii si tineri, altele pot necesita doar aspiratie. deci pentru momentt-  mergeti la medicul curant, regulat. In plus, regasiti  aici va rog , informatii utile despre aceste formatiuni benigne. sanatate si dvs si micutului! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.