Cheiloschizis

De ceva ani ma informez despre o operatie estetica pentru Cheiloschizis, se gasesc informatii dar pentru copii, nu si pentru adulti. Am fost operata in anul 1989 de domnul doctor Alexandru Pesamosca, ce a facut o treaba extraordinara cu buza superioara. Cu timpul, imediat dupa liceu, am tot cochetat cu ideea sa fac o imbunatatire a acesteia, dar nu gasesc nimic concret despre o clinica anume, sau un doctor ce poate face asta la o persoana adulta (30 de ani). Imi e putin teama, deoarece stiu ca aceste interventii trebuiau facute in primii ani, iar acum pielea reactioneaza si se reface mult mai greu. Ce este de facut? Multumesc anticipat!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Asa este, in general informatiile vizeaza copiii fiindca interventiile se aplica in copilarie, pentru a se putea intereni din timp asupra tuturor aspectelor, atat estetice cat si functionale (respiratie, vorbire, dantura, etc.). Nu stiu exact care este stadiul in cazul dumneavoastra acum, insa v-as recomanda sa mergeti la un specialist in chirurgie oro-maxilo-faciala, care poate analiza situatia si va poate indruma mai departe catre solutii. Articolul nostru pe aceasta tema este aici: https://doc.ro/sanatatea-copilului/cheiloschizis-buza-de-iepure-cauze-si-tratament, daca va este de ajutor. Mult succes! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.