Ce risc de Sindrom Down există pentru o sarcină?

Soțul meu și cu mine ne dorim să facem un copil anul acesta, însă în familia soțului există o mătușă cu sindrom Down. Există teste genetice pe care le putem face înainte de concepție care să ne asigure că nu există riscuri? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Florina Nedelea -

Legat de intrebarea d-voastra exista teste genetice, relativ usor de realizat, care pot stabili riscul de a avea un copil cu sindrom Down, chiar in cazul unor cazuri cunoscute in familie, cum este si cazul de fata.
Mai mult insa pentru sindromul Down numai un numar foarte mic de cazuri apar datorita unor ”predispozitii” familiale, marea majoritate a cazurilor fiind izolate.
De aceea pe viitor va trebui obligatoriu sa aveti si o monitorizare atenta a sarcinii.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.