Candidoza

Bună seara De aproximativ 3 luni ma chinui cu o candidoza genitala,ulterior cu o candidoza bucala.Am urmat tratament specific dispare și ulterior apare.Am și o ușoară durere de burta iar la gat ganglioni umflați.De la orl mi s-a spus sa nu îmi fac griji în privința lor însă tot sunt nelinistita. În urma unor analize ginecologice ,pentru a rămâne însărcinată am aflat ca am și probleme cu ovulatia și peretele subțiat,tratamentul fiind cu ovestin ovule. Credeți că dacă as rămâne însărcinată ar afecta copilul problema cu candidoza? Mulțumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Din pacate, candidoza se poate transmite la bebelusi. Nou-nascutii pot avea simptome de infectie cu candida la nastere sau la putin timp dupa. Este cea mai frecventa infectie fungica la sugari si copii. Infectia poate fi luata de la mama sau o poate dezvolta bebelusul si o transmite mamei care-l alapteaza. Cauza este sistemul imunitar imatur al copilului. Nu este un motiv de ingrijorare si se trateaza fara complicatii, dar sfatul si supravegherea medicala pana la vindecare sunt esentiale. De aceea, este recomandat sa va tratati atat dvs, cat si partenerul de viata, pentru ca si barbatii pot dezvolta candida, de multe ori fara simptome si va pot transmite infectia inapoi. Mai multe despre infectia cu candida puteti afla din articolele noastre -- https://doc.ro/sanatate/infectia-cu-candida-cum-se-transmite-si-ce-afectiuni-poate-provocahttps://doc.ro/sanatate/candidoza-vaginala-cauze-simptome-tratamenthttps://doc.ro/sanatate/candidoza-bucala-si-cu-alte-localizari-decat-cea-vaginala. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.