Atacuri de panica

Buna seara! De aproximativ un an am atacuri de panica. Am fost la doctor si mi s-a zis ca am atacuri de panica. Am luat timp de o luna anxiar dupa am inceput sa ma duc la terapii. Am facut terapia Bowen timp de o luna si dupa o pauza am facut terapia prin acupunctura sperand sa ma ajute dar din pacate nu. Aveam atacuri de panica in fiecare zi de mai multe ori pe zi si nu reuseam sa ma calmez. Pot spune ca am trecut de perioada aceea doar ca ma simt anxioasa in fiecare zi, am momente cand nu pot sa trag aer in piept si mi-e frica sa nu urmeze un atac de panica. Atacul de panica se manifesta astfel: palpitatii, cresterea ritmului cardiac, respiratie rapida sau senzatia de sufocare,ameteala, tremur, transpiratie, dificultati de inghitire, senzatia de uscaciune a gurii si senzatia de moarte. Imi puteti recomanda ceva pe baza de plante, ce terapii sa urmez si daca trebuie apelez la pastile. Va multumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

In gestionarea atacurilor de panica va poate fi de folos si o rutina de discutii cu un psiholog, care va poate ajuta sa gasiti cele mai bune strategii pentru momentele in care se declanseaza astfel de simptome. Va recomand sa cititi trei articole pe care le voi lasa mai jos. Schimbarile din stilul de viata va pot ajuta, precum si investigarea cauzei aparitiei acestei afectiuni, daca exista in viata dumneavoastra o sursa severa de stres sau ati trecut printr-un eveniment traumatic.

Dieta (regimul alimentar) pentru cei cu atacuri de panica

Cum gestionati atacurile de panica in public?

Trateaza depresia si anxietatea cu uleiuri esentiale


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.